HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Vigyázzatok a hagyatékára!

2013.02.25. 07:11 Tűzköves

barna_gyuri_nekrolog.jpgMég nem tudom felfogni, hogy nem vagy, ezért nem tudom most elmondani, hogy milyen volt az egykori „Tokaj-étterem”, hogy is szőttél bele Miskolci Varietét, értelmiségi és menedzserklubot. És azt sem tudom elmondani, hogy milyen érzés volt először kézbevenni a Dobrossy Pistával írt könyveteket.

Most csak tárgyaid, gyűjteményed jutnak eszembe. Egyszerűen csak arra gondolok, hogy felfelé lépkedek és a lépcsőkről a régi Miskolcz fényképei néznek fel rám. Hogy aztán benn az irodád előterében aszúszemekként függjenek a falakon az eredetiek. Képeslapok százai, tán ezrei. A magyar kir. honvédségnél rendszeresített oldalkocsis motorkerékpár felett. A félhomályban. Ahol a háttérben kollégáid dolgoznak, láthatóan szokva a csendhez, a fegyelemhez.

Te, mint mindig észrevétlenül bukkansz fel, hogy irodádba tessékelj, ahol aztán … tátva maradt a szám. A számtalan kegytárgy, orsó, guzsaj, függöny, hímzés, oklevél között hirtelen egy új, általam még ne látott szerzeményen akad meg szemem. Nyugtázom, hogy továbbra sem állt meg a gyűjtés.

- Miben állhatok uraságod rendelkezésére? – kérdezed fanyar mosollyal, miközben helyet mutatsz a széles faasztalhoz tolt festett lócán. A vendég pedig lenyűgözve a hely különlegességétől legtöbbször mesél, vagy - ha elég okos - hallgatja egy bölcs ember világos mondatokban megfogalmazott véleményét a mai világról és szereplőiről. Ám a legjobb az, ha megkérdezed: - Nincs kedved körülnézni egy kicsit?

És ilyenkor elkezdődött az időutazás. Idegenvezetővel. A ma csak „leretrózott” közelmúlt tárgyai között az ember felidézhette saját és szülei gyermekkorát. A lavórt, a vezetékes rádiót, vagy a varázsszemes világvevőt. Oklevelek, úttörő egyenruhák, az akkortájt még sokat érő zöld tízesek és piros százasok, Lenin-szobrok és Rákosi festmények között megláthatta gyermek önmagát. Aztán, amint végiglépegetett az eredeti tárgyakkal berendezett szatócsbolt, asztalosműhely, varroda tárgyai mentén hirtelen margarétafejes írógépekbe, varázslatos sárgaréz mikroszkópokba, távcsövekbe, eredeti festett vetített képekbe ütközött. A legcsodálatosabb pillanat persze az volt, amikor egyszerre csak kinyílt egy ajtó és a fények Kárpát-medence leggazdagabb népviseleti gyűjteményére ragyogtak. Rágondolva, még ma is színek, formák megnyugtató kavalkádja kavarog bennem és a büszkeség, hogy ide születtem…

Nem folytatom, hiszen ilyen séta többé nem lehetséges. A tragikus hír tudatosítja bennem, hogy olyan embert ismerhettem, aki különleges képességekkel rendelkezett: meg tudta állítani az időt! Akárcsak Hóra mester Michael Ende világhírű regényében a Momo-ban. Azt az időt, amit egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása egyre inkább elrabol az emberektől, akiknek aztán egyre szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és idegenekké válnak önmaguk számára is. Hóra mester a különleges képessége révén le tudta győzni az emberiség kirablóit. A regényben.

De ez a győzelem neked, Barna Gyuri, itt és közöttünk: megadatott! Szenvedélyesen gyűjtött csodás tárgyaid környezetében ott van az Erő. Amitől az emberekhez percekre, vagy épp órákra visszatér az az idő, aminek hiányától annyira szenvednek. Hihetetlen teljesítményed láttán elhiszi az ember, hogy reménytelenül betegnek tűnő világ talán mégis gyógyítható.

Nyugodj békében! Nem éltél hiába!

 

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr135102274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodolfo63 2013.02.25. 21:58:30

lehet hogy nincs a városnak önrészre pénze

dean23 2013.02.25. 22:02:20

Beleírják az alaptörvénybe, hogy a magyar ember nem beteg, így az egész egészségügyet meg lehet spórolni!

Lucky Larry Silverstein 2013.02.25. 22:17:10

Imádom ezeket az agybeteg posztokat. Mintha a buszmegállóban mondaná meg hogy mi merre hány méter.

Forrás persze sehol ahogy szokta.

defender of the clown 2013.02.25. 22:18:37

@Rodolfo63: akkor eleve nem nyerték volna meg

alf (törölt) 2013.02.25. 22:18:56

Sőt, aki beteg, az komenista! Mit komenista, EU-komform komenista! Hiszen most az EU a komenista ellenség, nem?

Lényeg a lényeg, van az ellenség (mert az mindig van), és ha mi beledöglünk is, hát akkor is ellenség az ellenség.

És beledöglünk. Mert az nekünk úgy jó!
És punktum!

christophe 2013.02.25. 22:26:34

Alapvetoen nem vagyok rosszakaro,de kivànom neki,hogy vèszhelyzet esetèn,O is a lepusztult,elavult korhàzba keruljon....

Fejesrob 2013.02.25. 22:27:25

Amúgy mi lenne blogger, ha megkérdezted volna a Miskolci polgármester véleményét is? Legalább egy link.

Mert így elég féloldalasnak tűnik a dolog. Van egy abszolút hülye valaki, aki Miskolc polgármestere és van egy kibaszott okos blogger, aki viszont egy senki.

Ugye te is érzed, hogy ez sántít.

flamer 2013.02.25. 22:34:52

@Fejesrob: Mondjuk kurvára illene egy ilyen döntéshez indoklást csatolni, érted. Ha nem sikerült önállóan értelmezni, hogy miről is szól ez a bejegyzés, akkor álljanak itt újra a fontos részek:
"Az okokról csak találgatni lehet. [...] A polgármester döntött. Nincs új fejlesztés. A módszer ugyanaz, amit a város lakói már megszokhattak. Színfalak mögött, senkivel nem egyeztetve."

Na, kezd derengeni valami?

Rodolfo63 2013.02.25. 22:35:24

@defender of the clown:

azért nem olyan fehér holló az az eset, hogy egy önkori úgy nyer, hogy nincs rá pénze valójában :)

ásványi répacukor 2013.02.25. 22:39:58

@Fejesrob: No meg vannak qrva okos kommentelők akik tudják a tuttit, mert utána jártak. A polgi véleménye releváns, talán az ott élő és dolgozók
a mérvadóak NEEEEEEM?

_most_ 2013.02.25. 22:52:21

@Fejesrob: és itt vagy te, egy ostoba senki kommentelő, aki meg megmondja tutit, csak hogy kerek legyen a történet :D

windex 2013.02.25. 22:56:14

@Lucky Larry Silverstein: ez blog, nem újság. nem kell forrás. azt ír, amit akar. aztán ha kiderül, hogy nem így van, pofára esik. ha meg így van, gyanítom, te fogod rosszul érezni magad :-), mert ugye azért szólsz be, mert olyat kritizál, akit falkabélinek tartasz. az pedig mindegy, mit tesz, ha rá szólnak, védeni kell. ha nem így gondolod, vagy netán pláne nem így van, cáfolj meg, örömmel venném, ha neked is az számítana, ami igaz, és nem a személyek :-)

Lucky Larry Silverstein 2013.02.25. 22:57:22

@windex: Azért szólok be mert ezt egy óvodai újságban is komolytalan cikknek nevezni.

Fejesrob 2013.02.25. 23:05:11

Most mi van haverok?

Én vagyok az ostoba, miközben ti ugyanolyan hülyék vagytok hozzá mint én, de nektek az is elég a lihegéshez, hogy a csóka fideszes.

Kapjatok már a fejetekhez b+, ha nincs infó, meg kell kérdezni, valahogy így:

Jónapot kívánok, én vagyok a blogger, miért tetszett visszautasítani 5 milliárdot?
Nem kell lemenni, van telcsi is.

Az a gond, hogy egyre több az indexen az ilyen kalapszart nem érő se füle se farka blog és mivel fideszfika, rögtön indexcímlap is.

windex 2013.02.25. 23:06:45

@Fejesrob: csak szólok, ez nem újság. a blogger pedig nem újságíró. ez egy blog, magánügy, úgyszólván. természetesen valóban sokkal elegánsabb lett volna, ha kérdéseket tesz fel a polginak is, de mennyire életszerű, hogy a sajtóosztály egy jöttment bloggerrel szóba álljon? különösen úgy, hogy miskolci vezetés közismerten tekintélyelvű. ja, mellesleg épp ezt kritizálja a blogger is :-) de igen, igazad van, természetesen akkor is meg lehet próbálni megkérdezni, ha az ember előre tudni véli, mi történeik, mert 1. milyen jó,, ha netán meglepetés éri, és szóba állnak vele, 2 mennyire frankó, ha még azt is meg lehet írni, hogy elhajtották a sunyiba, mikor fggatózott volna, és akkor aztán istókzicsi tutiziher, hogy úgy kell lennie, ahogy megírta. szóval ne puffogj, ha nem tetszik, írj blogot, amiben megkérdezed a polgit, hogynemondjam teret kínálsz neki, hogy megvédje magát. :-) kérdés, milyen szerepet választanál: a kérdezőét, vagy a mikrofonállvánnyét. amilyen tájékozott vagy a sajtó dolgaiban, biztos tudod, ugye, itt mit jelent a mikrofonállvány? ;-) ha esetleg mégsem, megmondom: az olyan embert, aki nem kérdez, hanem a nyilatkozó alá tolja azt az izét, amire elmondhatja a válasznak álcázott propaganda rizsát :-)

windex 2013.02.25. 23:09:15

@Lucky Larry Silverstein: nem is nevezi annak.. blogbejegyzés, úgyszólván magánügy. pont annyi, mintha a sörözői bokszban mondaná. vagy az utcasarkon. csak leírja. te meg, ha akarod, elolvasod. szóval ez van, amit az utcán se hallgatnál meg, itt miért olvasod el? hogy aztán puffogj rajta? kíméld magad, tovább élsz :-) én sem olvasom a kurucinfos agyatlanságokat

windex 2013.02.25. 23:10:54

@Fejesrob: na de ne már! az miért gond? ha ilyen gyenge, akkor úgysem olvassuk. és akkor a kattintásszámláló megmondja, hoyg nem oké, és akkor egy idő után nem teszik ki. vagy nem? miért nem? :-)

Fejesrob 2013.02.25. 23:14:57

@windex: Jó és akkor így mi az értelme?

Úgysem hiszi el normális ember, hogy valaki azért utasít vissza 5 milliárdot, mert olyan napja volt. Nem azt akarom mondani, hogy minden polgármester született zseni, de többnyire azért nem hülyegyerekeket választanak meg.

Amúgy meg szerintem komoly hírértéke van annak, miért nem kell az 5 milliárd.

Nem is az zavar engem, hogy a blogger leírja hirtelen benyomásait "csak úgy", hanem az, hogy ey ilyen blog Index címlap. Itt azért már kellene lenni pár követelménynek, pld. legyen hírértéke, vagy lehessen rajta jót röhögni, vagy legyenek benne csöcsök.

_most_ 2013.02.25. 23:17:10

@Fejesrob: hát ha nem tetszik írjál jobb blogot, biztos rengetegen olvasnák, mondjuk kétlem, hogy a bizonyítékok hiánya zavar leginkább.

windex 2013.02.25. 23:20:36

@flamer: kicsit összekuszálod a vonalakat :-) az van, hogy a kutyának se hiányzik az indoklás, mert a blog az autoriter (önkényuralmi) kormányzás kritikája, amire csak ürügy egy újabb eset, ez az 5 milliárd. hab a tortán, hogy (egyelőre) nagyon hülyén fest, hogy az önkény kedvéért ennyi pénzt lehúznak a klotyón. tehát, ha lett volna indoklás, akkor az feltételezi (bár nem szükségszerűen és feltétlenül), hogy többen dugtak össze vízfejeket. így nem lenne blogbejegyzés. vagyis, ha az első mondatodat összhangba akarjuk hozni a hozzászólásod folytatásával, a poszttal és annak üzenetével, akkor annak a következőképpen kellene kinéznie: mi, a közösség, követeljük, hogy vízfejösszedugás, vita, és ilyen égbekiáltó baromságnak tűnő döntés esetén részleges és meggyőző magyarázat és indoklás lásson napvilágot! na :-)

Fejesrob 2013.02.25. 23:21:40

@_most_: Bevallom, engem egyszerűen csak az érdekel, miért utasít vissza valaki 5 milliárdot.

Mert pár sötét csákóval ellentétben én nem hiszem azt, hogy azért mert fideszes.

Ha blogolnék, én esztétikus puncikkal és csöcsökkel operálnék, mert az igazi ösztönök szerintem az alantas ösztönök, tehát jön a kattintás rendesen. OK, nyilván nem egy József Attila, de nem is lehet mindenki nagy író.

Fejesrob 2013.02.25. 23:22:41

Költő bocs, még tanyasinak nézel:)

Lucky Larry Silverstein 2013.02.25. 23:26:15

Ja akkor képben vagyok inkább a kocsmát választom.

windex 2013.02.25. 23:31:28

@Fejesrob: na, ne szívass, mi az, hogy nem hülyegyerekeket választanak meg? a polgármesteri poszt politikai poszt, vagyis bárki-bármi lehet. sopronnak pl volt szoci színekben induló polgármestere, aki csaló volt, és hatalmas pénzekkel bűvészkedő gátlastalan manipulátor volt - és persze hülyegyerek is, mert a fentieket nem az eszével követe el, hanem a hatalmával, úgy az autókereskedésében - ahol összetört, aztán kikalapált kocsikat újként adott el - mint a hivatalában.

az meg indifferens, hogy index címlap a poszt. a cím és a téma elég (klikk)vonzó, naná, hogy kirakják, mégiscsak egy kereskedelmi sajtóorgánum, még ha jobb is, mint a kertévék - mert azokat alulmúlni ugye, nagy vállalkozás lenne :-) szóval mindent csak a helyén kezelni, és kételkedni, pártállásra való tekintet nélkül. amúgy meg, ha igaz a hír, remélem, máshol is felbukkan - bár láttuk már, hogy mi mindent agyon tudtak hallgatni, meggint csak pártra való tekintet nélkül. szóval figyelni kell, hogy akár mint hír, akár mint valódi, hitelt érdemlő cáfolat megjelenik-e. mert ha elsikkad, sanszos, hogy igaz a dolog, ebből pedig az az egyik nagy tanulság, hogy a politikusok, mindegy melyik oldalon állva, de minket szopatnak. vagy volt már olyan, hogy ha valami kellemetlen sztori volt, és azt mondta valamelyik, ismét csak pártállásra való tekintet nélkül, hogy emberek ez+ez a helyzet? nem, mind, mindig eltussol, ilyen a természete, mert nem vezetni akar, hanem vezető akar lenni, bármi áron. ugye érted, milyen hatalmas különbség van a két fogalom között?

windex 2013.02.25. 23:33:04

@Lucky Larry Silverstein: oké, én is, ott meg párbajozhatunk felesben-fröccsben :-)

_most_ 2013.02.25. 23:35:41

@Fejesrob: hát az nyilván mindenkit érdekelne, hogy mégis mivel tudja indokolni a polgármester a pénz visszautasítását, de talán ezen blogbejegyzés hatására valaki felteszi neki ezt a kérdést. Szerintem Orbán Viktor miatt kellett lemondani erről az 5 milliárdról, melyből rengeteg embert meg lehetett volna gyógyítani.

komplikato 2013.02.25. 23:52:40

@Fejesrob: Ja, hogy ez csak egy fidesz fika? És neked ara jár a rugód vagy mi?
Akarsz beszélni róla, hogy az oktatási intézmények hányszor tíz milliárdot buktak amikor 2012 nyarán "csak mert" alapon fejbe lőtték az összes EU projektet ami rájuk vonatkozott, azzal a dumával át lesz gondolva és egy fél évig "gondolták"? Miközben ugye elúszott a teljes pénz.

karnak 2013.02.26. 03:57:11

sok oka lehet: az egeszsegugy "reformja" a gyemszivel, osszevonasokkal, egyebekkel okafogyotta teszik a beruhazast, atveszi az allam, nem lesz fenntartoja az onkormanyzat, valtoznak a korulmenyek..

vagy pl a beadaskori tervek mar nem valosithatoak meg, technikai, jogi v egyeb okokbol (megvaltozott a jogszabalyi kornyezet, a koltsegek joval nagyobbak es nincs tartalek a palyazatban, nem jonnek ki, megszunt nemelyik alap beszallito, stbstb)
barhogy is:
- nehez ertelmes okot talalni ha egy varos elesik 5 mrd tamogatastol.
- mindenkeppen mar jelzi h milyen miskolc (is) hogy ha a hir igaz, akkor errol hivatalos indokolas nincs (tegyuk fel nincs) es nem azzal indul a varos/polgarmester hogy ezert-azert nem tudja megvalositani a beruhazast... hanem csak igy, oszt'jonapot.
- jo kerdes hogy allt az ugy, hiszen a projekt elokeszites is jelentos tetel (tizmillios nagysagrend lehet a tervezes, elokszites) es ilyenkor a barati kivitelezok - es maga a vezetes is - jelentos korrupcios lehetosegtol esik el. itt azert sztem 5-10 %-rol beszelunk, ami nemoda megy.

mindenkepp fura.

buday008 2013.02.26. 06:27:20

@Rodolfo63: Biztosra venném, hogy nincs pénzük önrészre. Amúgy meg em csoda a mai költségvetési helyzetben egy oylan városban ahol zsigamarci az alpolgármester.Ő szépen keresett a város meg pukkant le.

gőzgépes talicska 2013.02.26. 06:48:30

A cikk erediti verziója az eszakonline.hu-n található a vélemény rovatban.

eszakonline.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=11221:5-milliardos-ajandek-miskolctol-az-eu-nak&catid=80:igy-latjak-masok&Itemid=112

Mivel csak vélemény igy nem tudom, hogy van-e valóságalapja. Ami viszon tény, hogy a kórház tényleg nagyon lepusztult állapotban van.Tavaly bent feküdt egy ismerősöm az egyik osztályon. Még csótányok is szaladgáltak a folyosón.

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 07:21:31

Én is az önrész hiányára tippelnék.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.02.26. 07:37:46

Így is van!
Ez kell Miskolcnak, meg a Zsiga!
LoL!!!!

Malaka 2013.02.26. 07:39:49

Miskolc jelenleg Oceaniaval all hadban.

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 07:40:34

@Malaka: Én azt hittem,hogy a helyi romákkal.

buday008 2013.02.26. 08:33:47

@hot-spot: Azokat exportálták kanadábaxd

Vittore. 2013.02.26. 08:45:29

@Malaka: Persze, mivel Miskolc is kikötőváros.

buday008 2013.02.26. 09:08:34

Sok ember itt nem érti, hogy hiába az Uniós pénz, ha nem tudod lehívni... Ha nincs magyar gazdaság nincs önrész, ha kiüldöznek mindenkit oda a kreativitás...Most megtudjuk majd magyarázni 6 évig hogy még lehívhatjuk,de aki nem vak már most is látja mi várható ha nem változtatnak sürgősen a politikájukon.. És ami a legriasztóbb 5-6 éve szinte minden! Uniós pénzből épült. Hm most nem a karok csacskaságot írni,d e mi van ha a kövi ciklusra az UNIÓ emelte az elvárt önrész mértékét? most akkor hogy is van az annyi?

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 09:10:27

@buday008: Csökkentette én azt olvastam.
De még a csökkentett önrész sem áll rendelkezésre sztem.
Ez itt a baj.

buday008 2013.02.26. 09:26:14

minta mesében adok egy galambot ajándékba, azt ha elrepült te bajod...Megvédem az Unió-t mert folyamatosan kérte Viktorkát az IMFel egyetemben...Nem nem nem mi szabdságharcolunk nekünk senki ne mondja meg mert mi okosak vagyunk...

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 09:26:37

@buday008: Azért volt bőkezű:)
Továbbá még ha fel is használták volna,90%-ban bécsi bankokban köt ki a pénz nagy része és elenyésző marad itt a gazdaságban.
Ellenben nagy részét befizeti Magyarisztán az EU-ba ugye,másféleképpen.
Azt csodálkoznak hogy miért nincs itt pénz?
Hát mitől lenne?

DezInf 2013.02.26. 09:31:56

@hot-spot:

Megtartotta az önrészt 15%-on. Ezt az EU szerette volna emelni,de a végén majdnem minden maradt a régiben.(85-15, ha lett volna változás az sem érintette volna a mostani projekteket)
Pályázat beadásánál az önrészt igazolni kell. Mivel elnyerték,valszeg valamikor megvolt rá valamilyen formában. Lehet elköltötték elővárosi útszakaszok aszfaltozására?

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 09:37:48

@DezInf: Vagy az önrész is hitel lett volna?

regress 2013.02.26. 09:41:43

ha zsiga kimagyarázta magát,ez sem lesz gond.az unió lesz a hibás.

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 09:41:52

5 milliárdos ajándék.DDDDDDDD
Hááát basszus Brüsszelben nyilván leültek a döbbenettől,és most nem akarom védeni a polgit,de valószínű hogy nyomós oka lehetett ha ezt meglépte.:))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.26. 09:55:36

lehet, hogy a polgi végzettsége orvos, de nem az a hivatása...

Elanor_ 2013.02.26. 09:55:39

Amugy meg milyen "ajandek"???? Hallo, ezert a loveert Europa masik felen emberek dolgoztak ki a beluket... max. most nem lesz a magyar szervezetek feneketlen kutjaiban eltuntetve.

aVs 2013.02.26. 09:57:11

OFF?

már annyira elment a fórum vége a blogtól, hogy már értelmet nyer a fenti kérdés...

Nos a blog érdekes kérdést feszeget, de a miértet talán valóban nem nekünk kéne feltennie.

www.boon.hu/mi-lesz-a-visszaadott-%E2%80%9Ekiscsillagbol%E2%80%9D/2175099
a cikk, ami kb pont annyira semmiről nem szól, mint a fenti blog...

január 23.-i a cikk a boon-on, ergo meg lehetett volna ezt hamarabb is találni...

ha a zember többször elolvassa vmi olyasmi lett a kifogás, hogy kórházállamosításra nem ad pénzt az önkörmányzat (olyan szemetek vagyunk, hogy mosmá dögöjjön meg a saját tehenünk is!)

vagy csak szimplán rosszul értem... :-S

hot-spot (törölt) 2013.02.26. 10:11:47

Valaki azért megkérdezhetné a polgármestert hogy miért?
Csak már kíváncsi lettem rá.

buday008 2013.02.26. 10:37:50

@DezInf: Vagy valaki "garanciát" vállalt papíron, amire kiderült nincs pénz mégsem...állambácsi?xd

buday008 2013.02.26. 10:38:58

@Elanor_: én meg tökön szúrom magam hogy miből lesz így új stadion meg szökőkút?

buday008 2013.02.26. 10:40:10

meg audi a tek-nek amin beviszik a kis csínytevőket a plázábol az oskolába.

Peetee 2013.02.26. 10:49:49

Ez még mindig jobb, mintha a szokásos kitalicskázási formulába buknak bele. Az sokkal égőbb lenne...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.26. 11:02:56

ORBÁN VIKTOR!

Ha minden jó és szép kis hazánkban , miért kell 100 milliókért, közpénzen ezt hirdetni, reklámozni?
Ha jól dolgozik és népszerű a kormány, a siker önmagáért beszél!
Persze a fideszes cégek ebből is szépen kaszálnak.
KÉREM FEJEZZE BE A KÖZPÉNZEN VALÓ ÖNTÖMJÉNEZÉST, FELESLEGES HIRDETÉST, FIDESZES VÁLASZTÁSI KAMPÁNYT.
Hisz MINDEN OKÉ ÉS ÖN MÉG SOSE HAZUDOTT :))) !

KÉREM NEKEM NE KÜLDJÖN "KORMÁNYSIKER" propaganda anyagot!

Miért kell a világsikerű, nagytudású, hazánkat a végletekre juttató kuszaszemű Matolcsy urat felfelé buktatni, ha mindent olyan jól csinált?
Ha valami jó, miért kell elrontani?
Ezzel bevallotta, hogy szart sem ér és egy csődtömeg!

ÉS A NEM FIDESZRE SZAVAZÓ KB. 5,5 MILLIÓ (IGAZI KÉTHARMAD)EMBER NEVÉBEN KÉREM, HOGY TAKARODJON A FENÉBE ÉS/VAGY A P.CSÁBA!

piszter 2013.02.26. 11:25:58

ha eccer jól megy a szekér, akkor nem szorulunk rá a könyöradományokra! érted e?

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.02.26. 11:46:30

lehet, hogy nem volt pénze az önrészre? Utánaolvastál?
Régebben (előző kormányok) értelmetlen beruházásokra baszatták el az önkorik pénzét pl: ravatalozó felújítás, meg egyéb hasonlóan fontos projektek voltak csak megpályázhatók...stb.

nem várt fordulat 2013.02.26. 13:22:56

tündérmesére, jobban élünk mint 4 éve dumára meg van.

gyorsan el kéne már dönteni, hogy akkor most gyarmat vagyunk -e vagy sem, mert minden ilyen le nem hívott pénzzel szegényebbek leszünk.

Szúrófény 2014.11.14. 11:34:50

9002Munkanélküli fia verse
(Ady Endre, ma)

Az én apám reggeltől estig,
Reménytelen lót-fut keres,
Az én apánál, nincs keserűbb ember,
Egyhamar nem is lesz!

Az én apám, bálás kabátú
De nekem boltba veszen,
Beszél nekem egy szép jövőről,
Ha külföldre megyen!

Az én apám a rendszer foglya,
Bántják, megalázzák szegényt
De egyszer majd felrúgja
A világot! Az egészt!

Az én apám, hunyászkodó, gyáva ember
Értük, ő mindent elvisel!
Kínozzák őt mind a pénzér
Villany, fűtésszámla, lakbér!

Az én apám, bús, szegény ember,
De ha nem nézné fiát,
Itt hagyná egész, bűnös
Kompániát!
2014-11-13

Szúrófény 2014.11.14. 11:36:23

Munkanélküli dala
1996-ból
Nincsen pénz, nincsen guba
Arra int a Horn Gyula:
Legyek jó, legyek hálás
(ingem, gatyám bálás)
Legyek nyugodt, szerény
Ingyen konyha: nagy eredmény!
Lesz segély, ha nincs állás,
Szép a hajléktalan szállás!
Legyek koldus, legyek ostoba,
Csak fel ne lázadjak soha!
Legyek lelkes, legyek árva,
Tag lehetek, sok szép pártba!
Legyek hajlékony, görbe,
Bevesznek úgy, az úri körbe!
Legyek tolvaj, gazember,
Ingyen ebéd akkor nem kell!
Kár érted melós gyerek,
Későn jött meg a te eszed,
Elmaradtál egy arasszal!
Többre mentek mások tapssal!
süti beállítások módosítása