HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Mennyi? 60? Mi 60? Mi mennyi?

2012.11.11. 20:40 Tűzköves

ufo_kicsi_1.jpg

Ha az az érzésed, hogy átvágnak, akkor valószínűleg tényleg átvágnak. (Csin-Ning Csu)

 

Úgy tűnik Miskolcon végképp elfogyott a puskapor. Nagy a baj, ha a városvezetés már korábbi hazugságaihoz sem tartja magát!

Az történt ugyanis, hogy a kormány egyébként helyesen, a települések gazdasági összeomlását megakadályozandó, átvette az önkormányzatok adósságállományának nagy részét. Ami nem kevés, hiszen a 3200 településből csak 500 nincs eladósodva. (Miskolc egyébként 6. a nagyvárosok ranglistáján)

Az egész úgy kezdődött, hogy a  civisváros első embere beszólt. Vészjósló nyilatkozatát hamarosan  tett követte. A lobbiképességéről is híres debreceni polgármester összeblokkolt a többi eladósodott nagyvárossal, a sokáig Lázár Jánossal fémjelzett Hódmezővásárhellyel, valamint Kaposvárral és a fővárosi kerületekkel. A leginkább érintett az V.kerület. (Rogán Antal „ötkere”). Együtt aztán kiverekedték a kormányzat segítségét. Arról, hogy városunk részt vett-e a csatában, nem szól a fáma. Mindenesetre Miskolc hitelállományából 17 milliárdot vett át az állam.

Ám itt van a bibi! A város vezetője sietett gyorsan kijelenteni, hogy mindez „nem jelenti azt, hogy ész nélküli fejlesztésekbe kezdhetünk”. Ember, de még bele sem kezdtetek semmibe! Viszont "ész nélkül" kirugdostátok a legjobb miskolci szakembereket. Nyilatkozatából mégis megértettem idegességének okát!  Ha már nem vagyunk annyira eladósodva, akkor megszűnt a hivatkozási alap, hogy miért nem épül semmi a városban. El kellene számolni saját tehetetlenségükkel, alkalmatlanságukkal.

Ehelyett újabb huncutságot eszeltek ki! Eddig 30 milliárdról beszéltek, de most újabb számot vettek elő! A város adósságállományát  nem ám a korábbi - egyébként szintén valótlan - adathoz kell viszonyítani! Nem-nem! Hiszen ennek több, mint a felét átvállalja az állam! Nagyobbat kell hazudni, mert ezzel csökkenthetik a kormánydöntés súlyát és indokolhatják, hogy ők bizony továbbra sem tudnak semmit sem csinálni! Kezdhetnek megint "nyócévezni"! De idézzük csak: A ” 2011-es év több mint 60 milliárd forint felhalmozott kötelezettséggel indult”. Hűha! Ahogy telik-múlik az idő a szám egyre nagyobb lesz. Hacsak? Hacsak ebbe nem számították már bele a saját hitelfelvételeiket, ami a félbeszakadt beruházások fedezetére és a városba importált pereputty jobblétének biztosítására hivatott.

A középkorban a közösségnek kárt okozó, hazug embereket kátrányban megforgatták, tollban meghempergették és fordítva felültették egy öszvér hátára. Aztán kikergették a városból. Nos, kedves nagyotmondók! Baj lesz, ha valakinek eszébe jut a hagyományok felélesztése! Kátrány (még) van, toll is akad és egy magára adó közösség öszvért is előkerít valahonnan, ha szükségesnek látja. Ne feledjék, hogy egyre többen gondolják: itt az idő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr54902349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása