HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából! Nem megy ez nektek!

2013.02.08. 07:25 Tűzköves

merleg_1360303932.jpg

E héten megyénk vezető napilapja féloldalas interjút készített Miskolc város első polgárával. Adódott hát az alkalom, hogy összevessük városunk és a cívisváros vezetőjének nyilatkozatait. Márcsak azért is, mert a Fidesz miskolci képvelői Debrecen városát „nyócévig” csak „bezzeg városként” emlegették . 

Az eredmény lesújtó. A debreceni hírek nagyszabású útépítésekről, új villamospálya kialakításról, gimnáziumok, szakképző központok teljes felújításáról, stadionépítésról és az új 20 milliárdos intermodális közlekedési központ előkészítéséről szólnak. Amíg Kósa Lajos interjúiban épülő, vagy tervezett projektek napi gondjairól beszél, addig nálunk… 

Nos, nálunk Miskolc polgármestere válaszaiban hárít. Azt magyarázza, hogy mi miért nem sikerült. Miért áll a Diósgyőri Vár projekt, a selyemréti fürdő építkezése, miért szerencsétlenkednek a Patak utcai mélygarázsnál. Kitér az elől a kérdés elől is, hogy egyáltalán lesz-e olyan projekt, amit négy évük alatt felépítenek.Válaszaiban, ahogy tőle megszokhattuk,  nem csapatának alkalmatlanságára, hanem ismét  a pénzhiányra, az eladósodásra hivatkozik.

Ennél a pontnál érdemes egy percre megállni, hiszen immáron harmadik éve azt próbálja a helyi közvéleménnyel elhitetni, hogy Miskolc kiemelkedően rossz helyzetben van. Nyilván elkerülte figyelmét Balog Zoltán miniszter a kormány adósságátvállalással kapcsolatos mondata. Nos, ő  Debrecenről szólva úgy fogalmazott: "a város az adósságállományát tekintve súlyos, az országban az egyik legnehezebb helyzetbe került." Nem vagyunk tehát egyedül.  Minden nagyváros, amelyik fejlődni akart, jelentős hitelt vett fel. Ami azonban ennél is érdekesebb, Kósa Lajos fideszes polgármester a miniszteri bejelentés után közölte: a város évi 1,5 milliárd forint adósságszolgálattól szabadul meg. Kérdem, ha Debrecenben javult a helyzet, hogy lehet, hogy Miskolcon csak a működésképtelenséget sikerült elhárítani?

A válasz elég kézenfekvő. Szakmai alkalmatlanság. Szánalmas mondatok még az  a város egyre rosszabb híréről. Ami tényleg mélyrepülés! Főleg, ha belegondolunk, hogy 2007-ben még Miskolc kapta meg a legjobb városimázs címet a megyei jogú városok közül. Megelőzve Debrecent ! Hol vagyunk már ettől?

Az interjú egy mondatával lehet csak maradéktalanul egyetérteni: „előre kell lépnünk …, mert különben lemaradunk végleg, pár éven belül”. 

A lemaradás valódi veszély, de azt is egyre többen látják, hogy előrelépni Miskolc jelenlegi vezetőivel nem lehetséges!

17 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr105068886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kinek kell itt megdögleni? 2013.02.08. 15:14:54

Hárommillió-háromszázezer magyar van útjában a kormánynak, akiktől bármi áron szabadulna. El nem tüntetheti őket fizikailag, kezdeni velük semmit nem tud, ezért csatateret, sőt katasztrófát vizionáltat, ahol ezeknek az embereknek el kellene pusztulniuk...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.08. 15:13:48

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és az emberi élet. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

873ujr3rk 2013.02.08. 13:14:33

mármint folytathatnunk-e értelmes beszélgetést a városról, ahol éjszaka nincsen nyitva bolt.
éjjelnappal mondod és kiröhögnek hogy miről beszélsz.

btw majd a következő önkormányzatin tessék visszakérni a szocikat és eljő a paradicsom. egyszerű mint a faék. az avast is milyen szépen rendbehozták.

tomwar 2013.02.08. 14:23:17

@873ujr3rk: Ket bit. Ennyit tudtok. Siralmas vagy, mint Miskolc maga.
Tenyleg faek egyszerusegu.

DezInf 2013.02.08. 15:49:54

{url}http:boon.hu {/url}
[url=http://www.boon.hu]BOON[/url]
[url]http://www.boon.hu[/url]

Vitéz László 2013.02.08. 17:14:56

nem erdéji gyöttmentek ? és a rokonok ?

akkor nem csoda... KÖZcélra nincs pénz...

Cpeti123456 2013.02.08. 17:25:47

Miskolcnak annyi. Még a híres Bosch sem tudja megmenteni. Ez roppant sajnálatos, mert a város történelme, kultúrája többet érdemelne.
Hány ember hagyta el a települést az elmúlt 3 évben?

yatumux 2013.02.08. 17:33:53

Drága! Miskolc azt a díjat 2 MSZP közeli cégtől kapta. :) tudod ha a miskolciak esetleg összefognának, adakoznának és nem csak az állam pénzén csüngenének akár jó példát is mutathatnának... Ezt kb érted? A világ az öngondoskodás felé halad. A fejlett nyugat. Szóval ez csak a miskolci polgárokon múlik. Ez a föntről várom hogy majd tesznek értem valamit Kádár miatt honosodott meg kis hazánkban...

Vitéz László 2013.02.08. 17:38:46

@yatumux: egyetértek a nyuggerek mind dobjanak össze maguknak
-egészségügyi rencert
-közbiztonságot és
-még az utakat is épíccsék tarcsák fenn maguknak !
-ja meg a tömegközlekedést

ezanicknevem 2013.02.08. 17:58:15

@yatumux: "A világ az öngondoskodás felé halad."

De jó! Akkor holnaptól adót sem kell fizetni?

gmihaly@citromail.hu 2013.02.08. 18:32:31

Azért pölö a villamos felső-majláthi hosszabbítása jobban áll, mint a debreceni 2-es villamosé, ami sehol sem tart, sőt...

moszkvicssluszkulcs 2013.02.08. 18:59:30

Miskolcból cigánykeltetőt csináltak! Így aztán nehéz is előre haladni...

Vitéz László 2013.02.08. 19:02:29

miskolc megvalósította a magyar jövőt...

ott már a JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT...

a lakosság fele nyugger a fele cigány...
a polgármester meg 1 gyöttment külhoni élősködő...

magyarország 10 év mulva: 5 milla nyugger és 5 milla dakota

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.02.08. 19:44:12

Pénzügyileg nézve Miskolc és Debrecen között nincs nagy különbség.

DezInf 2013.02.08. 20:43:57

@gmihaly@citromail.hu:

Persze ez is EU-s pénzekből épül.
Mint minden ebben az országban.
A stadionépítéseket nem hinném , hogy támogatja az EU.

Vitéz László 2013.02.08. 21:27:17

Lőwy Árpád: PROTEKCIÓ

Áldott egy kis ország ez a Magyarország,
Minden, ami jól van, itt kézzel osztják,
Nem nézik, hogy mi vagy, magyar, zsidó, vagy tót,
Boldogulsz, hogyha van egy kis protekciód.

Légy bármi nagy ökör, tökkel ütött kamasz,
Kapsz hivatalt olyat, amilyet csak akarsz,
Cimet, ordót, rangot s zsebrevágni valót,
Persze akkor, ha van hozza protekciód.

Tudós akarsz lenni, vagy tán képviselő?
Főispán, trafikos, pandúr, vagy közjegyző?
Nem kérdik, mit tudsz, nem nézik a sorod;
Eligazit mindent itt a protektorod.

Csak egy hely van, ahol a szép szó nem használ:
Hogyha baszni akarsz és a faszod nem áll,
Ha nem tudja farkad, hol a direkció:
Szart sem ér ottan már a protekció.

Szúrófény 2013.11.25. 15:41:50

Élünk még, sorsunk

Élünk még, sorsunk mostoha.
Intézője sok választott ostoba.
Önérdeke mellett, veszettül ágáll
Nem látja, nincs magánál!

Parlament. Erősödik a nézet,
Kezeletlen elmegyógyintézet!
Sok dühöngő! Téves eszme.
Ettől telik az ő tolvaj zsebe!

Tolvajt kiállt, aki rabló!
Száját tátja a választó!
Választottam, ezt a barmot?
Hová bujdossak én most?

Bundájuk szerint, birkának nézed.
Szózatuk: vonító farkas ének
Homokra építenek, ígéret várat!
Reklámozzák demokráciának!

TV üvegén, csillog Európája,
Lészen sírás, fogak csikorgatása!
Üveggyöngyöt kaptál, bennszülött.
Sok szűk agyú, átvert, szélütött!

Szúrófény 2015.01.12. 07:09:48

Jöttment, fél analfabéta poroszlók szórták az igét, s váltak egyik napról a másikra bugris senkiből vezető elvtárssá, behódolva egy úgynevezett eszmének, melyet nem értettek, kiszolgálva egy velejéig hazug és romboló friss hatalmat, melytől hasznot reméltek. Hatalmat, mely felszínre engedte, felszínre hozta a szennyet és a trágyát, hogy elfedje az igaz értékek s emberek tiszta víztükrét.
S amikor a bűzös mocsok már mindent elborított, akkor, az amúgy baloldali gondolkodású apám azt mondta halkan, a szokásos reggeli borotválkozás után: anyám, én nem ilyen falovat akartam! Aztán elindult dolgozni.
Mondták sokan ugyanezt, s tán még többen gondolták, csak a szenny diktatúrájában féltek szóvá tenni. Féltek barátaiktól, munkatársaiktól, főnöküktől, a faltól, melynek éles füle még a telefonban halkan kattanó lehallgatót is felülmúlta. A bizalom kipusztult. Bárki lehetett besúgó, aki némi koncért cserébe buzgó és szocialista öntudattal átitatott jelentéseket gyártott egy rejtőzködő hatalom sötét pribékjei számára.
a párttitkárok ma más könyvek, könyvecskék között gubbasztanak. Csináltak maguknak más, új pártot, majd osztódtak, papoltak, kampányoltak, hazudtak tovább rendületlenül, jó szokásuk szerint. S addig-addig forgolódtak, míg újra hatalomba forgatták magukat. A szertefoszló álmokat elfújta valami kóbor, hol keletről, hol nyugatról fújó szél, a pribékek demokratákká nemesedtek. Ma már mindenki mindent beszélhet, hallgathatja a negyvenes bevonulás beszédeit, énekelheti himnuszát úton-útfélen… Csak a lényeg nem változott, s mi, akik néha esténként borzongva szeretnénk összebújni a lelki hidegben.
A kályhák, kazánok apró purgatóriumát kikerülőket nem érdeklik a minket melengető ünnepek. S míg, jobb-rosszabb időkben, kizárólag saját kiváltságaikat óvják s építik, lassan azt is elfelejtjük, mire vágyunk igazán. No meg azt is, hogy a könyveket ugyan a párttitkár hozza, de a tűzbe mi tesszük őket.
Mi, magyarok, elfelejtjük, hogy túlélő pribékek önös szeszélye sodort el bennünket nemzeti egységünk akár képletes kimondásától is. Elfelejtjük, hogy azok hírdetik és oktatják ma a néphatalmat, bárhol is lennénk a Kárpátok karájában, akik nem is olyan régen még piros könyvek között súlykolták az egy igaz utat, ha kellett, tűzzel-vassal. Elfelejtjük, hogy akiktől ma az ünnepet reméljük, nemrég még szellemi s néha fizikai megnyomorítóink voltak. És nem látjuk, mert talán már nem is akarjuk látni, hogy a tőlük kapott hintaló nem a fa hibájából sánta, hanem a faragó suta kezétől.
kik 1959-ben, pontosan március 21-én, egy másik forradalom idegen tankokkal való eltiprása után, mindössze tizenegy nappal tizennyolcadik születésnapja után, felakasztották Mansfeld Pétert. Kercsó Alpárt nemes elődeitek!

Szúrófény 2015.01.12. 07:12:45

Tapasztalat

Mondd az ostobának: úr hogyan lehet,
Meglásd, azontúl kutya hűséggel követ.
Mihelyt megérti, neki mi az előnye,
Vad osztályharcos válik belőle!
Legyen az eszmének ezer hibája,
Egy se lesz, mi meggyőzze, belássa,
Mégiscsak hibás az eszme,
Nem igaz a tétele egy se!
Hiába győzködöd: végre láss!
Nem szüntethető meg a kizsákmányolás!
Legfeljebb más teszi, másképp,
Szegény marad mindig a nép.
Híznak az örökös kártevők
A tűzhöz, eszméhez, közelebb ülők,

Van ki az, asztalra többet tesz le,
Az a lassú serénykedőt nem szeresse.
Mert miért dolgozzon másra?
Elég neki a családja.
Inkább elissza az eszét
Mert eltartattják a restet, a herét.
Nem mondhatja, nem akarom!
Mert beleszól az államhatalom!
Düh nyomását tartja a bordája
Meddig bírja? Ő és országa.

86.11. hó
süti beállítások módosítása