HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Mindenre lehet mindent inni! Kivéve ...

2012.12.31. 07:26 Tűzköves

buek_3_1356896422.jpg

Miklós bácsi már életében legenda volt. Fejből tudta a város elmúlt hatvan évének minden elmesélésre érdemes történetét. Az egykori jeles sportoló ezeket azért ismerte, mert vagy ott volt a történés helyszínén, vagy neki mondták el elsőnek. Ő volt ugyanis a városi fürdők vezetője, jó emberöltőn keresztül. Azt ugye a rómaiak óta tudjuk, hogy a dolgok hol dőlnek el.

Ha van nótafa, akkor ő mesefa volt. Csak belekezdtél egy történetbe, de máris abbahagyhattad, mert neki a te sztoridról eszébe jutott valami. Így aztán inkább elhallgattál, mert magad is érdekesebbnek tartottad, ha őt hallgatod. Több száz igaz meséje kering ma is a városban, sokan őrzik és terjesztik baráti társaságokban. Könyvet lehetne írni belőlük.

Halhatatlan humora előtt tisztelegve, néhány személyesen hallott, „csípőből jövő”  bölcseletéből idézek.

"- Tudod fiam, a szauna olyan, mint az abált szalonna. Az egyiktől mi purcanunk ki, a másiktól a finnek."

Olimpia idején tévét néztünk. "- Én nem értem, hogy fiatal emberek mit nyafognak annyit az időeltolódás miatt. Kimentem Amerikába a bratyómhoz. Már a reptéren elkezdtünk inni és ittunk másnap estig. Aztán aludtunk egyet és reggel felkeltünk. Ennyi."

Egyszer egy névnapon, már elég sok mindent megittunk, amikor megjelent pár üveg 4éves ófurminttal. - De, Miklós bá! Bennünk már van konyak, pálinka, sör, most erre bor??? Válaszát örökös jótanácsként vésse a fejébe minden szilveszterezni induló derék magyar ember:  - Gyerekek! Mindenre lehet mindent inni ! Egy kivétel van: az oltatlan mész!

E nemes gondolat jegyében  kívánok boldog új esztendőt minden kedves Olvasónak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr334988347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása