HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Szentes-mentes Városünnep

2012.05.08. 00:00 Tűzköves

Eddig sem értettem és már valószínűleg nem is fogom.  Miért kell mindenbe belerondítani? Van néhány szép, szent dolog. Ilyen pl. a Városünnep. Egy három évvel ezelőtti felmérés szerint, az itt élők a Kocsonya- és az Operafesztivál után ezt gondolták Miskolc legfontosabb eseményének.

Ment is rendjén minden évben, ezidáig. Ám idén példátlan dolog történt. Városunk egyik polgára, állítólag Balázsi Tibor, a polgármester főtanácsadója - feltehetően egyeztetve főnökével - kitüntetésre javasolta Szentes Lázárt, a DVTK szakmai igazgatóját.   Néhányan ugyan felvetették, hogy miért éppen ő, miért nem pl. Benczés Miklós, vagy az egész csapat, ha már az NB I-be jutás hőseit gondolták megjutalmazni. De, ahogy manapság lenni szokott az észérveket félresöpörték. Az a jó, amit a városvezetés jónak tart.

Aztán történt valami. Sohasem tudjuk meg, mi is valójában. Talán a csapat tavaszi hullámzó teljesítménye. Esetleg a Bencés-leváltása körüli nyilvános pengeváltás? Mindenesetre a fideszes polgármester -  az ellenzéki(?) Jobbikkal karöltve - ripsz-ropsz visszavonta  Szentes kitüntetési javaslatát. Ilyen még nem volt a város rendszerváltás utáni történetében!

Sem baráti, sem rokoni, sem semmilyen kapcsolatban nem állok Szentessel. De azt tudnia kell mindenkinek, hogy nagy játékos volt. Szerencsére láthattam. Szentes, Hajszán, Hannich, Póczik, olyan nevek Győrben, mint nálunk a Veréb, Salamon, Oláh, Tatár és a többiek. Utánanéztem magyar válogatottként még a spanyolországi vébén is ott volt, ami ugye csak a legjobbaknak adatik meg. Egyszóval Szentes nem kispályás.

Megalázni őt egy ilyen hercehurcával szégyenletes és példátlan.

Normális országokban ilyenkor a polgármester NYILVÁNOSAN bocsánatot kér az érintettől. Persze naivitás lenne mindezt elvárni attól az ámokfutótól, aki megválasztása óta emberek százainak sorsát tette lehetetlenné és alázta meg őket emberségükben! Miért pont Szentessel tenne kivételt?  

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr654487985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsigamarcelllookingatthings 2012.05.10. 22:48:25

egyébként én is hiányolom azt, hogy a szeretett polgármesterünk kicsit többet kommunikáljon velünk, egyszerű lakosokkal... álljon ki néha a tömeg elé, pl. a dvtk családi napján... egyszerűen nem tud megnyílni a csávó... még a szexuális beállítottságát sem ismerjük... azonban bizonyos, hogy a törpapa káli jobban végezné a dolgát
süti beállítások módosítása