HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Drakula reinkarnálódott?

2012.05.24. 10:18 Tűzköves

Miskolcon terjengő pletyka szerint, nyomós oka van annak, hogy még nem adták át a felújított városházát. Ez pedig a sámántalanítás. Sajnos járatlan vagyok ezen a területen. Be kell vallanom töredelmesen, hogy a Kemény-uszoda, a Jégcsarnok, vagy  a Művészetek Háza átadásakor ilyesmire nem gondoltunk.

A jelenlegi városvezetés lényegesen felkészültebb az okkult tudományok területén. Sőt, mindezt  már bizonyították is. Boszorkányüldözésből  például  jelesre vizsgáztak. Már azokat is folyamatosan cserélik, akiket  ők neveztek ki. Jaj, annak, aki  csak annyit merészel mondani, hogy szerinte a számok mást mutatnak. Ezzel már bizonyította is, hogy a gonosz beleköltözött. Rossz nyelvek szerint elég, ha valakire rámutatnak, hogy benne van a rontás képessége. Máris szedheti a sátorfáját. 

Idegenforgalmi szempontból nézve azonban kifejezetten pozitív a helyzet.  A város élete ismét olyan izgalmas lett, mint a középkorban. Táltosok, sámánok, mágusok, fénylovagok bukkannak elő a sötétből. Már csak azt kell elhíresztelni, hogy Drakula gróf városunkban reinkarnálódott és dőlni fog az idegen.

Bár a vámpírok működésére nemigen adnak manapság  iparűzési engedélyt. A vérszívás, úgy tűnik központi monopólium. Ennek jogát fenntartja a kormány.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr674543281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.07.15. 12:29:27

a világtörténelem legnagyobb, legpiszkosabb, legpusztítóbb hatása. A kitermelő elemek ügyeskedése azt a torz hatást tette a szemek mechanizmusává: hogy a nép demokratikus részvétele a történelmi építésben, a szavazati jogban lesz ténnyé. A történelmi kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. A szavazati jog a szavazás, a képviselő-választás ténye: nem jelent belső felkészülést a nemzeti munka tömegeinél: életérdekeik megszervezésére, védelmére, életakaratuk érvényesítésére a történelmi, az állami életben: nem jelent demokráciát. Szabó Dezső azt üzente!
süti beállítások módosítása