HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

A csapat és közönsége

2012.05.27. 08:50 Tűzköves

Diósgyőr. Vége a meccsnek. Vége a szezonnak. Győztünk. Hetedikek lettünk. 33 éve nem volt ilyen sikeres szereplés. Ráadásul egy feljutó csapattól. Szép volt, Fiúk! Nagybetűvel!

Több ezren várjuk, amíg a csapat tagjai körbepacsiznak a stadionban, hogy elkezdődjön a csak Diósgyőrben átélhető ünneplés.

Ezt ma már minden futballszerető ember tudja az országban. Ám történik valami (a felvételen  3:58-tól), amit még nem láttam. A csapatkapitány elindul a közönség felé. Felkapaszkodik a kerítésen és a négyzetméternyi állvány tetején átöleli és férfiasan hátba veregeti a vezérszurkolót.

A spanyol születésű El Capitano, José Juan Luque Jiménez, aki visszahozta  hozzánk a játék szépségét és az izzig-vérig miskolci Feledi László, aki Itthon és idegenben, hóban és hőségben, megafonnal a kezében vezényli a legendás „diósgyőri légifölényt”.

A dolog jelképes. A csapat és kitartó, hűséges közönsége hátba  veregette egymást. Talán ezért is: „egyszer mi leszünk a legnagyobbak”!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr654548580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása