HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából! A diósgyőri orvosi ügyeletet is megszüntetik?

2013.01.28. 07:40 Tűzköves

miskol-legifoto_1359201014.jpg"Ki gépen száll fölébe, annak tépkép e táj"! Talán ezért sem árt egy kis történelemlecke azoknak, aki nemrégen érkeztek erre környékre. Nagy-Miskolc kialakulása 1945-ben kezdődött, amikor Diósgyőrt Perecessel és Hejőcsabával a városhoz csatolták. 1950-ben Miskolc tovább bővült Görömböllyel és Görömbölytapolcával, az akkor még Lillafüredből, Ó- és Újmassából álló Hámorral, valamint Szirmával. 1981-ben csatlakoztatták Bükkszentlászlót a városhoz.

Mindezt csak azért mondom el, mert elég a térképre pillantani, hogy láthassuk ez egy önálló városrészekből álló „nyurga” település együttes. Nem véletlenül hirdethettük és hirdetjük magunkat úgy, hogy miénk Európa leghosszabb főutcája.

Némi városszerkezeti megfontolás márcsak ezért is elvárható lenne azoktól, akik valahol valamiről döntenek. Vegyük például a hajdanán önálló Diósgyőr-Vasgyárt. Az egykori tulajdonosok úgy fejlesztették a gyárak környékét, hogy templomokat, iskolákat, óvodát,  játszóteret (Szabadságkert), fürdőt,  üzleteket (Konzum) építtettek. No, persze gondoltak arra is, hogy az emberek időnként betegeskednek is, ezért épült fel gyógyszertár és a környék legnagyobb egészségügyi intézménye a Diósgyőri (korábbi nevén Vasgyári) Kórház. Tették ezt nyilvánvalóan azért, hogyha valaki megbetegszik, ne kelljen a fél városon átutaznia, hogy orvost találjon.

Ezért is döbbenetes 2013-ban a város jelenlegi vezetőit mennyire nem érdekli a történelem, a városszerkezet, de legfőképpen az, hogy mi is a városlakók elemi érdeke. Ezért hoznak olyan döntést, hogy megszüntetik az állandó orvosi ügyeletet Diósgyőrben. A beteg csak hagy utazzon sok-sok kilométerrel többet! Hóban, sárban, busszal, villamossal, éji órán pedig, ha ki tudja fizetni, taxival.

Nem számít, nekik így olcsóbb! Mert – mint mondják - takarékoskodni kell! Takarékoskodni, de nem ám a városházát és a holding cégeit elözönlő saját pereputtyuk kárára, hanem a  város lakóinak zsebére! Íme, ismét egy döntés, ahol jól látszik a város fideszes vezetőinek valódi énje. Mint cseppben a tenger! Vajon hány csepp kell még, hogy ezt mindenki lássa?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr275044863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása