HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából!

2012.07.11. 17:00 Tűzköves

Nagy a baj. Megint elkezdtek "fészekrakózni”, vagyis ismét rám kenni, hogy  én hoztam be a városba fészekrakókat. A tévében a polgármester, nyilatkozatokban a fideszes fullajtárok vették elő a régi nótát. Egyszer már bejött, sokan elhitték  az aljas rágalmat és meg is nyerték a választásokat. Ám  azóta eltelt majnem  két év. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért ragaszkodnak  ennyire kétségbeesetten egykori hazugságaikhoz?

De akkor, mi lehet a valós ok? Mitől félnek ennyire a várost „vezetők”, ha a legprimitívebb eszközöktől sem riadnak vissza? Talán rosszul áll az évszázad pere? Esetleg kiderülhet, hogy nemcsak egy ember áll az aljas fészekrakó-csalás mögött?  Az köztudott, hogy az egyik fővádlott fideszes, de nincsenek-e a háttérben R. Gy.-nél sokkal nagyobb nevek? 

Meglehet. De ami ennél nagyobb baj, hogy egyre nyilvánvalóbb: egy város működtetése kezd a nyakukba szakadni. Miért? A válasz egyszerű. Piti, alkalmatlan emberek próbálnak úrrá lenni a maguk okozta nehézségeken. A polgármester és pereputtya. Nincs pénz! – magyarázkodnak mindenfelé, miközben milliókkal tömik zsebüket. Elzavarták a hozzáértőket, megfélemlítették a megmaradtakat és most csodálkoznak, hogy nem mennek a dolgok. Sorban állnak meg a beruházások, vészhelyzetbe került a villamosprogram, a város elhanyagolt, gondozatlan. Egyedül saját embereik „fészekrakásában” sikeresek. Minden fontos helyen osztálytársak, barátok, barátnők! Az már tényleg mindennek a teteje, hogy  most már az egykori  iskolatárs anyósát(!) is sikerült igazgatónak kinevezni!

Csűrhe, csűrhe! – kiabálnák a város lakói, ha egyszer ki mernének állni az emberek elé. Mondjuk az  Avasi és a Földes Gimnázium tanárai, diákjai és a szülők elé! Mondjuk azok elé, akiknek azt ígérték, hogy újraindítják a kohászatot! Mondjuk azok elé, akiket kormányuk segítségével a teljes reménytelenségbe taszítottak! Folytathatnám a sort, de minek? Ezek egyszerűen félnek a nyilvánosságtól, a vitától! Félnek az emberek véleményétől, mert akkor azzal kellene szembesülniük, amiről hallani sem akarnak!

Nagyon nagy baj, hogy ilyen nehéz helyzetben ennyire gyáva és alkalmatlan alakok kerültek a város kormányrúdjához! Napjaik meg vannak számlálva!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr694646020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fiasco 2012.07.12. 09:29:12

Jelenleg gyám van kinevezve Miskolc költségvetési ügyeit illetően.

Szúrófény 2012.07.15. 12:18:09

Kár volt elfelejteni

„Az államok akkor pusztulnak el, amikor már nem képesek a hitványakat a derekaktól megkülönböztetni” (Antiszthenész —12/VI.5.) Mi, most tudjuk-e? Vagy az MSZP ennyiben ma is „leninista”?
„ Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48,) Lásd Sztálin, Rákosi, Kádár, Caucescu, Zsitkov, Honecker, stb. elvtársak!
„Az uralkodó réteg forradalma csak arra jó, hogy vég nélkül fenn tartsa saját forradalmát (Babeuf, Rendszerváltási komédia)
A felnőtt férfiak általános választójoga ma népszerű vesszőparipa, amely gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz, viszont kielégíti a legenergikusabb, de legkevesebb gyakorlati érzékkel rendelkező népréteget. (Owen)
„A demokrácia álarca csak addig kell a buzsoáziának, amíg az, az Ő hatalma előtt pajzs!” Magyar Lajos 1918, de van, aki ezt máig se tudja!

Szúrófény 2012.07.15. 12:20:08

@Fiasco: „Mindinkább meggygyőzödöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsonylelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
süti beállítások módosítása