HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Több ezren beszélgettek a Csanyikban

2012.05.01. 20:26 Tűzköves

Jöttek kerékpáron. Jöttek busszal és gyalog. Jöttek kocsival. Jöttek, mert így szokták meg kicsi gyerekkoruktól. Amikor apáik cégei még teljes létszámban kitelepültek és itt bográcsozott a brigád. Beívódott a bőrük alá, hogy errefelé így szokás. Ha május elseje, akkor irány a Csanyik!

Most is csak azért lett kicsit másképp, mert belekavartak. Az idegenszívűek képtelenek felfogni, hogy ennek a városnak vannak hagyományai. A Villanyrendőrt Villanyrendőrnek hívják, a Földest meg Földesnek. Tehetetlenségük főztjét mindenféle újfajta zöldséggel próbálják feljavítani. Nekik mondom, ha egyszer végre már eltűnnek a történelem süllyesztőjében, ez a város akkor is létezni fog. Legfeljebb kevesebb gyűlölettel és sokkal több tettel.

Megköszönöm azoknak, akik azért jöttek ki, mert úgy gondolták, hogy a Csanyikot nem hagyhatjuk. De jól érezték magukat azok is, akik csak kihasználták a verőfényes napsütést és megették-megitták, ami ilyenkor dukál. És nem utolsósorban találkozhattak régi ismerősökkel, munkatársakkal. Megbeszélhették, hogy jól mennek-e a dolgok Miskolcon és szerte e hazában?

Több ezren beszélgettek erről (is) a Csanyikban.

Na ezt nem akarták Miskolc jelenlegi urai, mert ettől félnek a legjobban. Mi lesz, ha az emberek - őseik kirándulóhelyén - arra is rájönnek, hogy össze kellene fogni! Végre-valahára!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr774482917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.05.29. 15:04:54

Csanyik-völgy, majális park=Királyasztal= Mátyás király asztala, Diósgyőrből vadászva, Kecskelyuk-barlang (egyesek szerint IV.Béla király menhelye, muhi-csata éjszakáján!)forrás, Királykút! Ma befogott vízmű! Aki nem ős miskolci, ezekről fogalma sincs!

Szúrófény 2012.05.29. 15:19:50

Magyar Machbet

Zúg a fülébe, ítélet harangja
Akkor is, ha csak ő hallja!
Tépett idege, helyet nem lel
Ajtó mögött, gyilkost képzel!
Félszét szolga nem érti,
Magas a gyilkos logika néki.
Tettének súlya egyre nyomja.
Néki járna, az, az akasztófa!
Nyomja, kínozza, gyötri,
Nem hagy nyugalmat neki
Azt, napot nem felejti,
Saját tettét, egyre rettegi!
Elűzné hát, az idegent
Békét lelne, ide bent!
Szeme zavaros, arca ráng,
Fél egyszer a bumeráng,
Egyszer, fejére visszaüt.
Gyilkost keres mindenütt!
Jogát a nép visszaveszi,
Azt vérén, keresztül teszi!

Rajk megmentette, Kádár életét! "Nemes ember" kivégeztette! Nagy Imrét szintúgy, De Budapesti párttitkárt is hátulról lőtték agyon, az "ellenforradalmárok"?
süti beállítások módosítása