HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Idén ennyi termett ...

2012.06.19. 10:15 Tűzköves

"A legnagyobb krókusz-mező Európában" -  hirdette az értelemszerűen német nyelvű felírat, amikor a családdal Chemnitz-ből (akkor még Karl-Marx-Stadt)  elindultunk. A távolság 30 kilométer, jó az idő, igazi látványosságnak tűnt a kirándulás. Német alapossággal, valóban jól ki volt táblázva a cél. Európa leg-legjénél leparkoltunk. A gyerekkocsit összeszereltem. Egyik gyerek bele, másik a nyakamba. Irány a domboldal, ahol a táblák szerint a fenyves mögött rejtőzött a "legnagyobb". Olyasmi látványra számítottunk, mint ami a képen látható, de csalódnunk kellett. Olyan 50 m2-nyi területen árválkodtak az amúgy nagyon szép virágok. Az épp arra járó parkőrtől azért - biztos, ami biztos - megkérdeztem: - Jó helyen járunk? Valóban ez Európa legnagyobb krókusz-mezeje, ahogy úton-útfélen hirdetik? Igen, természetesen - mondta a németek rendíthetetlen büszkeségével - csak idén ennyi termett! Leballagtunk a dombról és beültünk a parkoló melletti kiskocsmába. A gyerekeknek megvettük a csokit, meg az üdítőt, magunknak a sültkolbászt. A férj figyelmessévél megéreztem, hogy hazafelé feleségem szeretne vezetni, ezért gyorsan megittam egy korsó Radebergert. Végül is minek szomorkodtunk volna? Jó levegőn volt a család, ettünk, ittunk, arról senki nem tehet, hogy "idén ennyi termett".

Mindez a hétvégén zárult Operafesztiválról jutott eszembe. Látszott az igyekezet, érdekes előadásokról meséltek a látogatók. A kísérőrendezvényeken lehetett fröccsözni, sörözni, barátokkal beszélgetni.  Minek szomorkodni? Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a drasztikusan csökkentett állami és önkormányzati támogatásból ezt lehetett kihozni. "Idén ennyi termett!".

Az a legfontosabb, hogy nem szűnt meg, mint a  Kaláka- és a Lékó& sakkfesztivál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr854597756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása