HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából(2)! Az Avasit lekaszabolták, a Szemerében újabb osztálytárs!

2012.06.21. 18:36 Tűzköves

Tombolt a hőség és folytatódott az ámokfutás a mai közgyűlésen is. A Földesnek büntiből nem választottak igazgatót. (A narancsos utódzseni nyilván ott melegít már a háttérben). De nem álltak meg! Nyilván szemet szúrt az idegenszívűeknek, hogy van még nagyszerű eredményekkel dicsekedő gimnáziumunk, akkor neki! Hiába az oktatás színvonala, a továbbtanulók nagy száma, a tanulmányi versenyek kiváló eredményei! No és persze a kiváló tanári gárda, a jó csapatmunka, amihez azért csak van valami köze az igazgatónak.  Mennie kellett!  De kit is választottak a jeles városanyák és -atyák? Egy az eddigi direktornál 7 évvel idősebb, nyugdíjközeli miskolci gráciát. Aki ilyetén minőségében áll közel a holdudvarhoz. Csak remélhető, hogy a nyakas avasiak ezúttal is sarkukra állnak. Nem hagyják szó nélkül, hogy porig alázzák a tantestület és a szülők elsöprő többségének véleményét!

Békés döntés a Szemerénél született. Az egyetlen jelölt nem izgult. Az oktatási bizottságban elhangzott kérdésre, miszerint sajátos, hogy egy városban és egy évben született a város polgármesterével, csak annyit mondott: - Egy osztályba jártunk! Azóta megtudtuk, hogy mintegy éve él Miskolcon.

Ám mielőtt a Fidesz helyi vezetői ismét irodám előtt tiltakoznának, leszögezem: nem az a kérdés, hogy ki  hol született, Kolozsvárt, vagy Sajóvámoson? Az azonban elvárható lenne, hogy mielőtt kineveznék, tegyen le valamit itt helyben az asztalra! Az egyetem rektora is "vasi gyerek" (ha meg nem sértem), de munkássága alapján kinek jutna eszébe megkérdőjelezni miskolci mivoltát, miskolci szívét. Nehezen hihető, hogy az ország - ma még - egyik legjobb iskolarendszerében ne találnának jelölteket, ha komolyan keresnének. Úgy tűnik a teljesítmény a város vezetését nem érdekli! Csak az, hogy - mint a város cégeinél - haverok, rokonok kerüljenek, mindenhová!

Nem csak én kérdezem: - kinevezéseknél hátrány, ha miskolci vagy? Vagy talán másvalami áll a háttérben?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr544603263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása