HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elkapkodták a Narancsot Miskolcon

2013.01.21. 08:41 Tűzköves

magyar_narancs_1358753183.jpg

Igen, elkapkodták Miskolcon a Magyar Narancs legújabb számát. Rossz nyelvek szerint a városvezetés vásároltatta fel, de én nem hiszem, hogy ilyen botor eszközökhöz folyamodna az identitászavarától igencsak szenvedő miskolci előljáróság. Hacsak a gyökerek nem így keresik gyökereiket! Mert bizony a Patak utcát leszámítva nem kellene nagyon mélyre ásni. Elég szétnézni a felszínen, ahol bizony semmi nem történt. A háromoldalas cikk sem véletlenül jelent meg ilyen címen: „Bedőlt miskolci fejlesztések. Füstbe ment tervek.” Mert lehet gyalázni, feljelentgetni, gyanúsítgatni az ellenzéket, de a tények ettől mégiscsak tények maradnak. „Két leállított, egy el nem kezdett és egy elutasított projekt a mérlege Miskolc 2012-es nagyberuházásainak”. Magyarul,  az eredményjelzőn a város „gazdáinak” oldalán nulla áll.

Az alapos kutatómunka után megírt írás sorba veszi a fideszes városvezetés fizetett médiumai által sikersztorinak hirdetett projekteket. Nem vérbe mártott tollal írták, ahogy ez errefelé szokás, hanem szorgos utánjárás után vetették össze a harsányan kidobolt ígéreteket a valósággal.

Azt, hogy az eszelős csökönyösséggel Patak utcára átterveztetett mélygarázs értelmetlen és gazdaságtalan. Ráadásul a vízzáró réteg téves meghatározása miatt, szinte az egész munkát előlről kell kezdeni. Terveztetni és tendereztetni. És egyszer ki kell majd fizetni Magyarország egyik legdrágábban megépített projektjét, ha végre valahára kész lesz, ahol egy parkolóhely építése több, mint 3 millió forintba kerül majd. (Eközben folyamatosan arról panaszkodnak, hogy semmire nincs pénz. Saját ostobaságuk megvalósítására úgy tűnik mégiscsak akad!)

Regénybe illő a Selyemréti strand átterveztetésére, a kivitelező kiebrudalására, majd  az egész újrakezdésére vonatkozó fejezet. Pedig milyen szépen mutattak kobakban az odalátogató, pallókon egyensúlyozó városvezetők és országgyűlési képviselők. Csak épp az építkezés nem jutott egy jottányit sem előbbre.

A folytatásban a cikk szerzője végigveszi az elbukott miskolctapolcai és a Diósgyőri Várral kapcsolatos pályázatokat, a megígért és feledésbe merült kormányzati ígéreteket.

Mit mondjak? Jó kis leckét adott a Magyar Narancs a város kommunikációs csapatának. Újabb színes meséket kell kiötleniük a valóság cáfolatára. Aki nem hiszi járjon utána. Talán egyszerűsítené dolgukat, ha kiraknának egy táblát a város határába: a miskolci ámokfutás a beruházások szüneteltetése alatt is zavartalanul folyik tovább!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr815030069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása