HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából(4)! Megszólalt a tudatalatti!

2012.08.05. 09:11 Tűzköves

A közgyűlési tudósítás jéggé dermesztette a szívem: „a polgármester kijelentette: lassan karhatalom kell ahhoz, hogy rendet tarthasson.” Te jóisten! Mi történik Miskolcon? Aktiválták a műemlékágyúkat az Avason? Fellázadtak a tengerészek a Sajón? Felkelés tört ki az idősek otthonában? Nem, nem! Megnyugtatom a kedves Olvasót. Azért volt ennyire heves a város első embere, mert -  amint a hírben  szerepelt:  „újra vita alakult ki a testületben”.

Hűha! Ez már nem semmi. Vita? Még, hogy vita? Képzeljék csak el, az ellenzék kérdezett. Sőt megkérdőjelezte, ami a városban folyik, illetve nem folyik! Elképesztő, hogy idáig vetemedjenek! Ez tűrhetetlen! Rendőrért, sőt "karhatalomért" kiált! Ki kell vezettetni a teremből az olyan aláváló képviselőket, aki visszapofázni merészelnek! Mellesleg jegyzem meg, hogy valami ilyesmi miatt találták ki a demokráciát, de ezt most hagyjuk. Az is elgondolkodtató, hogy a „kedves vezetőnek” honnan jut eszébe a karhatalom szó? Magyarországon legalábbis is, már generációk nőttek fel, akik nem is találkozhattak e fogalommal. De hagyjuk ezt is!

Érdekesebb, hogy miről is szólt a „vita”? Arról, hogy Sajószentpéter beintett. Az ipari parkra. Van ilyen. Városunk polgármestere, ahogy megszokhattuk, fondorlatot gyanít. Mindig. Neki így jár az agya. Összeesküvésre gyanakszik: „szerinte Sajószentpéter polgármestere a szocialista párt utasítására mondott nemet”. Érdekes a tehetségtelen akarnokok lélektana. Ha valami nem megy, azonnal máshol keresik a baj okát.  Nem azért áll meg egy fejlesztés, mert balfékek vagyunk, rossz ajánlatot tettünk, nem készítettük elő, nem tudunk összeadni, elő se vettük, amiről az elődök tárgyaltak: nem, nem. A dolgok azért állnak, mert az ellenség keze betette a lábát.

Akik ismerik Sajószentpéter polgármesterét,  Dr. Faragó Pétert tudják, hogy ha a városáról van szó, akkor neki nemhogy egy párt, de még az atyúristen sem parancsolhat. Amint várható volt, szokatlanul kemény hangú sajtóközleményben reagált. „Polgármesteri tevékenységemet nem pártutasítások, hanem Sajószentpéter polgárainak érdeke határozza meg.”

Na, ezt tessék bekereteztetni és kirakni a miskolci polgármesteri iroda falára!

Miskolc ugyanis éppen ezt várna el vezetőitől: tevékenységüket, ne az idehozott pereputty, hanem a város polgárainak érdeke határozza meg!

A képviselők véleménynyilvánításakor pedig,  ne tessenek karhatalommal fenyegetőzni! Az ellenzék csak teszi dolgát:  tükröt állít a hatalmat gyakorlóknak. Akik viszont jól tennék, ha megszívlelnék a gogoli* mondást: Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!

* Nyikolaj Vasziljevics Gogol (1809-1852), orosz író. Gyanakvó városvezetők kedvéért: nem volt tagja - a halála után mintegy  félévszázaddal  később megalakuló – Orosz Kommunista Pártnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr964696268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása