HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

A stílus maga az ember

2012.09.21. 08:12 Tűzköves

 

Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja székfoglaló beszédében hangzott el az ismert mondat, amikor a francia akadémia tagjai közé választotta. A jeles francia természettudós már 1753(!)-ban arra figyelmeztet: vigyázzunk, hogyan nyilvánulunk meg, mert árulkodunk vele személyiségünkről!

Mindez azért is jutott eszembe, mert végigolvastam városom alpolgármesterének a Földes-igazgatóválasztással kapcsolatos nyilatkozatát. Zavaros mondatok a megmagyarázhatatlanról, hogy miért nem kapta meg a támogatást tőlük a korábbi igazgató. Ilyenek például: „aki szavazott, valamilyen szakmai véleményt próbált jelezni”, „egyenként kellene kérdezni a képviselőket, hogy miért nem…” Végképp álságossá akkor válik, amikor a gimnázium jövőjéről és az előző igazgató személyéről kérdezik: „nem tartom helyesnek, hogy a nyilvánosság előtt tett nyilatkozatommal befolyásoljam a képviselőket”. Na, ne! Ilyet hallani azok szájából, akik napokig gyúrták a képviselőket, hogy nehogy más legyen a színház igazgatója. Egyszerűbb lenne azt mondania, hogy még nem döntöttünk hogyan nyomjuk át a mi alkalmatlan emberünket, de meglesz.

A héten remekeltek a városvezetéshez asszisztáló fideszes-keresztény képviselők is. A parlamenti interpelláció Lyukó-völggyel kapcsolatos szerencsétlenkedésének folytatásaként a Zöld Nyíltól a fészekrakókig, a szocialista Waterloo-tól „a végleges leromlott Miskolctapolcáig” összehordtak mindent.

Csak egyről nem beszéltek, hogy két hét múlva lesz 2 éve, hogy átvették e jobb sorsra érdemes város irányítását. Munkájuk eredménye ismert. A város általános mélyrepülésben van. Ők meg hátrafelé és az ellenzékre mutogatnak. Nehezen viselik, hogy valaki a szemükbe mondja a tényeket: a jelenlegi városvezetés csak az emberek megfélemlítéséhez, a pereputty „munkahelyteremtéséhez”, az ellenfelek ócsárlásához ért.

Igen, igaza volt és van Buffon grófjának: a stílus maga az ember. Akik így nyilatkoznak, azoktól sok jó az elkövetkezendő 2 évben sem várható!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr754791835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása