HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Földes. Tüntetés szerdán

2012.09.23. 20:27 Tűzköves

Az oktatási bizottság úgy döntött, ahogyan elvárták tőlük. Gyáván, sunyi módon, bekódolva és behódolva. Ahogy eddig is tették. Inkább ne legyen igazgató, mintsem azt válasszák, akit mindenki akar. Mármint rajtuk kívül mindenki. Azt mondják:  addig várnak, amíg átadhatják az intézményt az államnak. Aztán döntsön bárki, csak nekik ne kelljen. Sokan kérdik persze, hogy akkor mi a fenének kellett ez a színjáték, minek írtak ki egyáltalán pályázatot az igazgató személyére, ha úgysem akartak választani. A magyarázat valószínűleg máshol keresendő.

A bennfentesek szerint annyi  történt, hogy miniszterelnök magához hívta az ország polgármestereit. Ott  megmondta nekik a tutit: ne ragaszkodjanak az iskolákhoz, mert ő másképp gondolja. Szépen lenyomta mindezt városunk vezetőjének torkán is. Kár. Nagy lehetőséget szalasztott el, hogy letörölje az idegenszívűség bélyegét. Most kőkeményen kiállhatott volna a város iskoláiért, ha úgy tetszik Miskolcért, azzal, hogy a város nem adja át iskolarendszerét az államnak. Az elmúlt napok eseményei  azt igazolták, hogy nem tette meg ezt a lépést. Sokadszor.

Nekem feldereng, hogy nem is olyan régen,  Miskolc még egységesen, pártállástól függetlenül szembe mert menni az ország vezetőivel. Akkor, amikor le akarták váltani a város rendőrkapitányát, vagy amikor erőműért harcoltunk. Ehhez azonban kell némi bátorság, vagy ahogy régen mondták kurázsi. No és persze az is, hogy Miskolc szavának súlya legyen az országban. Ha polgármestere „beszól”, akkor tudnia kell mindenkinek szerte e hazában, hogy velünk nem lehet packázni.

Ma nem így van.  A jelenlegi városvezetők az országos főnökeikkel szemben nyuszik. Csak akkor merik kimutatni foguk fehérét, ha saját polgáraikat akarják  megfélemlíteni.  Nem érdekes, hogy máshol, mások döntenek majd iskoláink sorsáról és egyáltalán a város jövőjéről. Nem számít. Az a lényeg, hogy saját pereputtyuk köszöni szépen, jól van! Az emberek elé persze nemcsak a Földesben, de sehol nem mernek kiállni.  A 40 ezer aláírást fondorlatos cselszövéssel magyarázzák. Politikai aknamunkára gyanakodnak ott is, ahol tanárok, diákok, szülők és alkalmazottak egyhangú többséggel támogatják azt az embert, akiben megbíznak és lenullázzák azt, aki nulla.  

Már „csak” két évük van, de nem szabad hagyni, hogy ezt a tudatos városrontást kényelmesen folytathassák! A Földes igazgatójelöltje melletti  tüntetés ezért több, mint egy iskola sorsa felett érzett kétségbeesett aggodalom. Minden általános és középiskolát mások kezébe akarnak adni! Aki eljön szerdán, az nem csak a Földesért, hanem  a város valamennyi oktatási intézményért tüntet majd. Aki ott lesz, bátor lokálpatrióta, aki felelősséget érez  gyermekeink, az itt élők és végső soron Miskolc jövője iránt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr384798212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása