HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából! Kilóg a logó lába!

2012.10.02. 21:02 Tűzköves

Új logónk lett.  Miskolc már nem a nyitott kapuk városa. Hivatalosan. Törtem a fejem, hogy mi lehetett a baj régivel? Talán a kapu kifejezés zavarta volna őket? De hiszen, azt a város történelmében nem túl járatos polgár is tudja, hogy a kapuk - a Győri, a Szentpéteri, a Csabai, a Zsolcai, vagy épp a Fábián kapu - az egykori védőrendszer emlékét őrzik. Ezeket nehéz lenne  a szocik nyakába varrni.

Ha a kapu nem, akkor én arra gyanakszom, hogy a nyitott jelző verte ki náluk a biztosítékot. Egyáltalán a nyitottság! Nemhiába nyilatkozzák mindig, hogy „most még nem tudjuk, de majd a zárt ülésen döntünk”. Ők a zártat szeretik, legyen az zárt közgyűlés, zárt rendezvény, zárt tanácskozás. A lényeg, nehogy valaki spontán odatévedjen, vitába keveredjen velük. Ettől rettegnek.

Ám volt egy - sokak által észrevett - fontos üzenet a régi logóban. A nyitott kapuk jelképesen azt is jelentették, hogy ebbe a közösségbe könnyen be lehetett illeszkedni. Ellentétben az ország sok más városával, ahol csak generációk múltával fogadják be a jövevényt. Hozzánk idetévedhet  bárki a haza túlsó feléből, vagy akár külhonból is, ha odateszi magát a városért, nem érdekes, hogy honnan jött! Ez Miskolc! Ez a város egyedi értéke!

Az a feltétel persze, hogy tényleg odateszi magát! Tetteivel!  Nem fenyeget, nem rágalmaz, nem leskelődik utánad, nem rúg ki mondvacsinált okokkal a munkahelyedről, ahogy a jelenlegi vezetés két éve teszi, folyamatosan visszaélve hatalmával.

Ők viszont ezt tartják normálisnak, ilyen Miskolcot képzelnek maguknak!  Ez a logóváltás igazi oka, ehhez a szemlélethez kellett új jelmondatokat keresni!

Miskolc szíve azonban nem változtatható, bárki is üljön nyakára: a logó átrajzolható, de mi maradjunk csak a nyitott kapuk városa!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr294816672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása