HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

A diákok példája

2012.12.18. 09:03 Tűzköves

diaktuntetes_1355816073.jpg

A miniszterelnök ideges lett! Nagyon ideges. Olyasmivel találkozott, amire végképp nem számított. Találkozott fiatalkori önmagával. A diákok tükröt tartottak a rendíthetetlennek gondolt főember élé. Azt tették, ami a többség közönye miatt nem sikerült a rendőröknek, a tűzoltóknak, a nyomorba döntött rokkantnyugdíjasoknak,  pedagógusoknak és  egészségügyi dolgozóknak. A fiatalok azt mondják, amit egykoron ő vágott a hatalom szemébe: Ez így nem mehet tovább! Megdöbbenten találkoznia kellett azzal a ténnyel, hogy most már neki sem hisznek és…és…és… vannak az országban elszánt emberek, akik egyáltalán nem félnek tőle.

Ijedtségére jellemző, hogy ellentétben egykori önmagával, nem a tiltakozók elé állt, hanem testőreitől védve a sajátjaihoz futott. Talán országlására is jellemző, hogy egy romkocsmát talált alkalmas helyszínnek a színlelt tárgyalásokhoz. Igen, igen, lassan egy egész ország válik romkocsmává.

De kiderült az is, hogy van az országban olyan erő, amelyet nem lehet ripsz-ropsz döntésekkel elkábítani, vagy megfélemlíteni. Akik nemcsak magukra gondolnak, hanem az utánuk jövőkre is. Akik példát mutatnak az elfásult, egymásra acsarkodó és reménytelenül tehetetlennek tűnő „felnőtt” társadalomnak.

A hazát vezénylő tábornok, aki idáig mindenkit maga alá gyűrt, most, egy pillanatra megdöbbent: a történelem ismétlődik. Lám-lám, ismét léteznek az országban tiltakozni merészelő, fiatal demokraták!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr324971080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása