HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

A bükki ősz csodája (2)

2012.10.25. 15:49 Tűzköves

bükkszentkereszt.jpg

Bükkszentkereszt. Aki itt megáll, azonnal megérzi: itt még a kövek is gyógyítanak! A falu alatti völgy most varázslatos subaszőnyeg. A levegőben ott kavarog Gyuri bácsi száradó gyógyfüveinek illata. Az emlékek is felkavarodnak.

Kisfiúként édesapámat látom, amint a fátyolos völgybe mutat: - Ugye, ilyen szépet még nem láttál? Aztán ugrik a kép. Apró gyermekeid csúszkálnak édesanyjukkal a Lófőtisztáson.

Újra borozgatsz a dixieland csapatvilágbajnokával, az ide mindig vissza-visszatérő Benkó Sanyival, aki már vagy negyven éve megjósolta, hogy egyszer tolongani fognak itt - a gyógyulni vágyó - emberek.

Valahol a mélyből ott baktat felfelé Kartal Ernő atya is, aki mély baráti beszélgetésekkel ajándékozott meg. A minorita rend egyházfőnöke, a miniszterelnök bizalmasa, aki valaha Miskolcról gyalogolt el idáig, hogy misét tartson. Aki először engedélyezte a visoválást, hogy szentestén karácsonyi énekeket szlovákul énekeljék.

Lassan tér vissza az ember a valóságba, hogy megköszönje az életnek, hogy ilyen gyönyörű vénasszonyok nyarával ajándékozta meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr1004869749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása