HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából! Nyitva van a pálya...

2012.10.31. 07:47 Tűzköves

ufo_kicsi.jpg

Nem tudom, hogy a miskolci városházan olvassák-e saját politikusaik nyilatkozatait, de ha igen, akkor mostanság alaposan meghökkenhetnek. Én  is alig hiszek a szememnek. Leírva látom, amit évek óta magyarázok: „az  elmúlt évtizedekben számos olyan feladatot kaptak az önkormányzatok, amelyhez nem biztosítottak fedezetet, és ez is jelentősen növelte az adósságállományt” Nem kisebb ember mondja, mint a nemzet kormányának szóvivője. Ám ezt is übereli a legjobban eladósodott fővárosi V. kerület fideszes alpolgármestere: „a belső városrész megújítására vettünk fel hitelt … EU-s forrásból, továbbá kölcsönöket vettünk fel pályázati önrészekhez”.

Nocsak, nocsak! Itt valami nem stimmel! Én 2 éve  mást se hallok Miskolc fényestekintetű vezetőitől és velük egy követ fújó Jobbiktól, hogy „felelőtlenül, hanyagul, fondorlatosan, hűtlen kezelve” tönkretettük a várost. Erre puff neki, kiderül, hogy  „a 3200 magyar önkormányzat közül körülbelül 500 nem adósodott el” (Kósa Lajos). Tehát  gyakorlatilag mindenki ezt csinálta, mert nem volt más út. Azért, hogy - ahogy mi is tettük - gimnáziumokat, általános iskolákat, panelházakat újíthassanak fel. Utakat, hidakat, új villamospályát építhessenek, új buszokat, villamos szerelvényeket vásárolhassanak.

Mindez azonban csak múltban kialakult helyzet magyarázata. A poén most jön!   A miniszterelnök bejelentette, hogy megsegítik az önkormányzatokat és az állam átvállalja a felvett hitelek jó részét! Emberek! Ez azt jelenti, hogy az járt jól, aki bátran élt az uniós pénzek adta  soha vissza nem térő lehetőséggel. Giró-Szász még olyat is mondd, hogy „ez a lépés nem növeli az államháztartási hiányt”

Akkor, hol a bibi? Ha csak Miskolcot nézzük akkor bizony elszállt egy adu, amivel az előző vezetést ostorozni lehetett. Ha lejön az adósságteher jó része, akkor tényleg bizonyítani kellene, hogy mire is képesek a város parancsnoki hídján tétlenkedők, akik eddig jobbára csak elődeik feljelentgetéseivel kerültek az országos hírportálokba.

Hé fiúk, nyitva van a pálya! Már nincs kire mutogatni. Tessék végre megmutatni, tudtok-e valamit!     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr384880474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása