HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából! Mélyen vannak!

2012.12.02. 11:07 Tűzköves

patak-utcai_melygarazs_1354439467.jpg

Nem az a baj, hogy áll egy beruházás! Van ilyen! A nagy gond  a városvezető fejében lakozik. Néhai apám szerint, vérbenforgó szemmel nem lehet jó döntést hozni! Márpedig a mélygarázs-projekt ötlete is így születhetett. Mint sok más! Miután abból indult ki, hogy az előd csak rosszat csinált, először gyorsan megtámadtak és leállítottak mindent. Még a ma már sikersztoriként előadott Mályi geotermikus kútnak is nekimentek. Ami most olcsó hőenergiával fogja ellátni az Avasi lakótelepet. Aztán sorban születtek olyan „megoldások”, mint pl. az átadott, majd gyorsan átépített Újgyőri főtér (régi nevét,  a Marx-teret, ma már kimondani sem szabad! Legalábbis a Csöbör-Zsiga törvénymódosítás szerint). Nem lehetett más sorsa a Szent István térre tervezett mélygarázsnak sem.  A beruházás megkezdésének nem volt semmi akadálya, illetve valami mégiscsak. Nem ők találták ki!

De vissza a Patak-utcai mélygarázshoz. Valóban, régen is volt ilyen ötlet, de ennek csak akkor lett volna sürgős jogosultsága, ha megépül a szerencsétlen sorsú Avas-szálloda. Továbbá a mellé tervezett lakások. A mostani feltételek között látszik, hogy a főépítész által preferált projekt inkább zsigeri döntés volt, mint átgondolt elképzelés. Hiszen a parkolóhelyek száma csak pár tucatnyival lesz több, mintha rendesen megoldották volna a felszíni parkolást. Mindezt 700 millióért? A Patak utca továbbá nehezen megközelíthető. Mindkét irányból. Az már csak hab a tortán, hogy a városban keringő hírek szerint tényleg nem volt elégséges talajvizsgálat, pedig a Patak-utca név elég egyértelműen figyelmeztethette volna a döntéshozót, hogy itt valaha Pece-patak kanyargott. (A várost kicsit is ismerők szerint.)

Ilyenkor civilizált helyeken a polgármester kiáll a közvélemény elé és elmondja, hogy rossz döntés született, de most már annyi pénz van a földben, hogy muszáj befejezni a beruházást. De nem ám Miskolcon! Itt egy jobb sorsra érdemes cég  szóvivője nyilatkozik és mond biztató szavakat. A közeljövő történései könnyen kiszámíthatóak. Pályáztatgatási huzavona után levonuló, majd újrafelvonuló építők. No és majdnem biztos a főépítész menesztése, mert valakire csak rá kell húzni a vizeslepedőt!  Pedig egyre többen gondolják úgy, hogy elsősorban nem ő az, akinek mennie kéne!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr894942474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása