HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Tizennyolc délceg ember Koreában

2012.06.10. 11:51 Tűzköves

Amikor a Fidesz durcás képviselői utcai tüntetést szerveztek ellenem, mondván, hogy idegennek mertem nevezni polgármesterüket, egyre nem gondoltam. Arra, hogy van egy kézenfekvő  módszer, amivel a magány, az egyedüllét, az idegenség érzete megszűnik. Pofonegyszerű! Saját haverokat, rokonokat kell kinevezni minden fontos posztra. Így megszűnnek a megértési, mondhatnánk nyelvi problémák és az embert otthonos légkör veszi körül.

Nagyszerű példa erre Észak-Korea, ahol kis- és nagyfőnököt csak a rokonságból választják. Ezzel megszűnik a demokratikus világra jellemző parttalan vita, hogy ez, vagy az ért-e hozzá, van-e képesítése? Akinek nem tetszik, annak - mint az egykori viccben - utánajárnak. A vezetést kiépített lehallgató és besúgó rendszerek segítik. Megannyi csoda!

Ezért tekinthető üzenetnek, hogy hová vezetett első, komoly hivatalos útjuk? Naná, hogy Koreába. Igaz, a déli felébe, ám a cél nyilvánvalóan az volt, hogy az észak-koreai tapasztalatokhoz közelebb kerüljenek. Mi idősebbek tudjuk, hogy ha valaki nem is jutott el az NSZK-ba, csak az NDK-ba, a német mentalitásról, azért  bőséges ismereteket szerezhetett. Nem lehet az másképp Koreával sem. A 18 fős utazókeret önmagáért beszél. Ez már döfi, ennek súlya van, a koreaiak sem nézhetnek ránk ferde szemmel, hogy valami csóró helyről érkezett a delegáció.

De a megszerzett, nyilván fontos tapasztalatokon túl, van egy más,  fontosabb szempont. Napokig együtt volt a nagy csapat. A messzi távolban nyugodtan lehetett beszélgetni anélkül, hogy a város napi gondjai zavarták volna őket. Igen, így lehet jól dolgozni, nemzetközi légkörben.

Így hát, ne reklamáljon senki, hogy az Operafesztivál elvesztette nemzetközi jelzőjét. A lényeg, hogy a város vezetői már azok. Nemzetközi méretű, sőt mondhatnánk kapitális ...

A mondat befejezését rábízom a Tisztelt Olvasóra, aki végső soron az út számláját fizeti!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr494576480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása