HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Dr. Várhegyi Zoltán. Egy orvoslegenda távozott

2012.08.19. 12:01 Tűzköves

Különös barátság volt a miénk. Nem összejárós és rendszeres. Néha összefutottunk, szót váltottunk és gyakran írtunk egymásnak. Volt, amiben nem értettünk egyet. De tudtuk nem ez a fontos, összefűzött minket a lényeg: az emberi élet legfontosabb értékeinek kölcsönös tisztelete és megbecsülése.

Munkájával a mindennapokban mutatott példát. Egy legendás orvosgeneráció idegsebész tagjaként - az Írásban megírt módon -gyógyította a szemeket és a lelkeket. Állandóan újított és dokumentált. Ezermesterként mindig új gyógymódokon törte a fejét, fényképezett és legfőképpen írt.

Néha melléd állt, mint nekem apám halálos ágyán, vállamra téve kezét: Bele kell törődni, neki ennyit mért ki a Teremtő! Tízezreken segített tudásával és példás emberségével. Tette, amit küldetésének tudott: beteg emberek gyógyítását, gondjaik enyhítését.

Dedikációját, szép formájú betűit nézegetem. Megrendülten  forgatom egykori ajándékát, néptanító édesapja, Várhegyi Lajos 1933-ban kiadott kicsinyke könyvét. Ebben olvasom a máig zengő sorokat:

 

„Nem akarok mást, csak szolgádként

Dicsőséged munkálni itten:

Békét és benned megnyugodni

Te mindig győző Örökisten!”

 

Ennek szellemében éltél és alkottál, Főorvos Úr, mint kiváló gyógyító,  a családjáért, városáért és népéért élő-haló nagyszerű ember!

 

Nyugodj békében!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr244719973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása