HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Elég a Rizsából, avagy hogyan tankolnak a buszok Miskolcon?

2012.09.16. 09:36 Tűzköves

A városban futótűzként terjedt a hír, hogy egy szép szeptemberi napon a kék buszok különös „tankolás” után futhattak ki az MVK telephelyéről. Történt ugyanis, hogy elfogyott a gázolaj. A szállító cég ugyanis nem volt hajlandó utántölteni a tartályokat, miután nem fizettek neki. Mit lehet ilyenkor tenni? A forgalmon kívüli járművekből az ott dolgozók - az ősi módszerrel - kannákba szívták az üzemanyagot és áttöltögették az indulni készülő buszokba. Ilyesmi csak háborús időkben fordul elő, de ez nyilván nem zavarja a szakavatott illetékeseket. Ők ugyanis megnyugtatnak mindenkit, hogy a város gazdálkodása egyensúlyban van. Ha az ellenzék mást mond, akkor nyilván csak hozzá nem értését bizonyítja.

Persze nem az egész ellenzék. Hiszen ennek Jobbiknak vélt fele hallgat. Nyilván nem véletlen, hogy a pénzügyi bizottság vezetője is közülük kerül  ki, sőt meg is erősítik pozíciójában!  Az Sz.M. megáll! A családkutatással elfoglalt képviselő nyilván nem fog olyasmit az városvezetés orra alá dörgölni, hogy végképp kiürült a kassza, ha már a dízelolajra sincs pénz. Egykoron a pénzügyi bizottság fideszes elnöke - ennél kisebb horderejű ügyekben is - már országos botrányról beszélt, de minimum rendkívüli közgyűlést hívatott volna össze.  Magyarul tette volna dolgát, ami egy demokráciában elvárható.

Persze demokratikusnak már nemigen nevezhető világunkban változnak a szokások is. A pénzügyek ellenőrzéséért felelős bizottság elnöke nem ellenőriz, hanem összekacsint a városvezetéssel és hallgat. Ez a dolga. Mindezt csak azok kedvéért írtam le, aki nem vették volna még észre milyen háttérjátszma zajlik a Fidesz és a Jobbik között.

Nagy kérdés, hogy eközben mi lesz a várossal?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr604779872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása