HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Igazgatóválasztás a Földesben. Többről van szó

2012.09.18. 08:51 Tűzköves

Nem született meglepő eredmény a Földes igazgatójelöltjeinek meghallgatásán. 58:0 a pedagógusok, 76:0 az alkalmazottak szavazati aránya a korábbi igazgató javára. Az érdekesség talán az, hogy más intézményeknél  - már csak emberiességből is - a másik jelölt is szokott néhány szavazatot kapni. Ám itt nem, sőt egyértelmű volt a jelenlévők álláspontja: a jobb sorsra érdemes D.E. alkalmatlan arra, hogy a nagyhírű intézményt vezesse. Ez a véleménye szülőknek és a diákönkormányzatnak is.

Arról most nem beszélnék, hogy vajon ki lehetett az az "okos", aki rábeszélte az érintettet, hogy beleszaladjon egy ilyen megalázó pofonba. A miskolci ügyekben járatos olvasó sejtheti. Nyilván azok, akik az iskola nevét is ripsz-ropsz megváltoztatni kívánták. Akik aztán visszahőköltek, amikor 40 ezres tiltakozó aláírással találkoztak. Jellemző gondolkodásmódjukra, hogy saját ostobaságukat politikai összeesküvéssel magyarázták. Időközben  a gimnázium hazug lejáratásától sem riadtak vissza, az sem térítette őket jobb belátásra, hogy a hivatalos statisztikák szerint az intézmény változatlanul az ország legjobbjai közé tartozik.

Látszik, hogy mégsem nyugszanak. A városban keringő pletykák szerint az önérzetében többszörösen sértett városvezetés újabb galádságon töri a fejét. A következő közgyűlésen másodszor sem akarnak igazgatót választani, hátha félév múlva átadhatják az iskolát más fenntartónak, aki majd úgy dönt, ahogy akar.

Elképesztő, hogy várost amúgy vezetni képtelen emberek mit meg nem tesznek azért, hogy akaratukat keresztülvigyék. Inkább tönkretesznek, lefejeznek egy intézményt.

Ne felejtsük az Avasinál már megtették és a nagy bosszúállás az általános iskoláknál a küszöbön áll. Nyilván ezeknél is, a Földes másik pályázójához hasonlóan, már keresik az alkalmatlan, de hozzájuk hű jelölteket.

A Földes igazgatóválasztása, úgy tűnik, túlnőtte az iskola kereteit, városi üggyé vált. Egy biztos, sem most, sem a későbbiekben nem hagyható, hogy a magukat kicsinyes bosszúállásban kiélő városi elöljárók szétverjék Miskolc oktatási rendszerét!

Figyeljen tehát minden szülő, mi történik, mi készül abban az iskolában, ahová a gyerek jár! Úgy, ahogy a Földes iránt elkötelezettek teszik. A jelenlegi városvezetés elég kárt okozott már Miskolcnak! Nem hagyhatjuk, hogy elkaszálják a város jövőjét, az ISKOLÁT!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr754785071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása