HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

Fortélyos Félelem Igazgat

2010.12.22. 15:19 Tűzköves

 

Hideg szél söpri végig a várost. A decemberi tél bekeményített. Aki az utcán van, ilyenkor összébb húzza a kabátját és igyekszik melegebb helyre érni. Nos, ez ma nem a városháza. De nem ám azért, mert elromlott a fűtés. Egyszerűen a légkör fagyott meg. Új reflexeket kell begyakorolni az esetleges túléléshez: Nézz körül, mielőtt szóba állnál valakivel! A mobilt kapcsold ki, az akkut vedd ki belőle! Suttogva beszélj, ha van rádiód, tekerd hangosra! Rettegj, ha az előző vezetés nevezett ki, de ha nem, akkor is, mert hátha nem jól tudják.

Nem vagy jobb helyzetben akkor sem, ha az önkormányzat valamelyik intézményénél dolgozol, mert hiába árultad el a korábbi vezetést és hoztad a belső füleseket a későbbi győzteseknek: ha kell a hely valakinek, hát kell a hely. Terjed a hír: az egyik szegedi közüzemi cég 18 éve regnáló igazgatója  Fidesz-párttagkönyvvel a zsebében repült.  Jó-jó, de akkor mi a hűség garanciája. A parancsok, mint a Charlie angyalainál titokzatos fal mögül érkeznek, vagy ahogy József Attila 1937-ben(!) megírta: „fortélyos félelem igazgat”.

Ne túlozz, mondhatnánk,  2010-ben élünk és ez mégis  csak egy demokratikusnak mondott ország. Természetes, hogy a messziről jött ember a földijeit akarja maga mellett látni. Természetes? Tényleg természetes, hogy Miskolc  csak nem miskolciakkal tud megújulni? Hogy az, aki itt húzott le 20-30-40 évet most remegő gyomorral örül, ha maradhat.

A városnak iszonyatos szüksége van fejlesztésekre. Ehhez program kell és pénz, központi pénz. A programból eddig semmi nem látszik, csak vizsgálat vizsgálat hátán. És ha ezeknek vége lesz, lesz program? És a pénz? Nos, ez sem jön magától. Emberek tucatjainak kellene járni a minisztériumokat. Lobbizni, kilincselni, mert sok a versenytárs  és sok az éhes település. Ehhez csapat kell. De a frusztrált, megfélemlített emberekből, hogy lesz csapat?

A szmog jelképesen is ráült a városra. Úgy tűnik az agyakra is.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr162532619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marciano 2010.12.22. 17:23:02

Miskolctól idegen szívű emberek veszik át a várost

kakoczki 2010.12.23. 15:03:43

A miskolci önkormányzatban is idegenszívű emberek dolgoznak, nagyon kevés a tőzsgyökeres miskolci. Többször próbáltam pályázni egy-egy munkahelyre nem sikerült. Vajon miért ?

Koalíció 2010.12.23. 21:31:41

Messze van már attól a szép hitvallástól Miskolc,hogy : " A kultúra várost épít."
Akkor még kultúremberek intézték ügyeit,szocialista barátaink.Most mit művelnek a városvezetők?Dölyfösen,diktátorkodnak a kis-"Talin"-ok.Nem sokáig tűrik ezt el Miskolc művelt polgárai.Visszahívnak benneteket nemsokára.

télpapó 2010.12.24. 10:43:00

Az írás kiváló, tollforgatóhoz méltó és így igaz. Ugyanakkor abban, hogy ez így alakulhatott jelentős felelőssége van az MSZP-nek és a korábbi városvezetésnek. Szerencselovagok, rosszul választott bizalmasok, elodázott, vagy pillanatnyi érdekeket szem előtt tartó döntések vezettek odáig, hogy ma, munkájukat becsülettel végzők is áldozatul estek a hatalmi darálógépezetben. Vajon milyen a szép és meghitt Karácsony? Hol lakik a valódi szeretet és a lelki béke? Vajon volt és jelenlegi vezetők milyen gondolatokkal gyújtják ma meg fájukon a karácsonyi fényeket? Voltak és jelenlegiek, mikor dobják el végre torz tükreiket? " A legnagyobb kihívás e földi létben: ember lenni mindig, minden körülményben?" Mikor akarnak a vezetők emberek lenni?
süti beállítások módosítása