HTML

tűzköves

Barbarikumi történetek

Friss topikok

Linkblog

A bükki ősz csodája

2012.10.24. 19:40 Tűzköves

ősz  a Bükkben.jpg

Megállunk a keskeny út szalagkorlátja mellett és szájtátva ámulunk. A bükki ősz csodája, mint bolyhos szőnyeg hasal a domboldalakon.. A természet festőpalettáján a vörös, a bíbor, a mélyzöld, a rozsdabarna az okkersárgával keveredik. Ide-odakap  tekintetünk, hiszen újabb és újabb szemgyönyörködtető árnyalatot fedezünk fel. „S ha néha lábamhoz térpedel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom”- villannak be Radnóti sorai. Én tudom? Bár tudnám, ehelyett csak döbbenten érzekelem a leírhatatlan, földönkívüli színkavalkádot.

Az élménytől nehezen szabadulva fordulok feleségemhez: - Kobold Tamásnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy a Bükk október huszadika és huszonhatodika között a legszebb. Idén is így van.

Természetjáró elődöm egykori bölcs tanácsát tényleg érdemes volt megfogadni. Már csak ezért is jó, hogy mi beszélő viszonyban voltunk és vagyunk.

Ami ritka holló manapság.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzkoves.blog.hu/api/trackback/id/tr444868046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása